Nieuwe website, maar met behoud van content | Webinar: tweede tranche Versterking beroepskolom | Aanmelden doorlopende leerroutes | Verslag werkbezoek aan mboRijnland en Hogeschool Leiden
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Hier komt de snippet Online lezen  |  Afmelden
Sterk beroeps onderwijs
 Overzicht van gehonoreerde
 subsidieverzoeken
 
Gehonoreerde subsidieaanvragen
Eind 2023 hebben 23 aanvragers gehoord dat hun subsidieverzoek in het kader van Versterking beroepskolom is goedgekeurd. Deze aanvragers kunnen van start met de programmatische aansluiting tussen opleidingen vmbo - mbo en mbo - hbo. De eerste stap is het aanstellen van een programmacoördinator.
Lees meer
Verslag werkbezoek aan mboRijnland en Hogeschool Leiden

Op uitnodiging van de MBO Raad, de VO-raad en de Vereniging Hogescholen brachten bestuurders van de raden en van onderwijsinstellingen een bezoek aan mboRijnland en Hogeschool Leiden.
 
Bekijk het verslag
Nieuw jaar nieuwe website
Het is u vast opgevallen, de website Sterk Beroepsonderwijs heeft een nieuw uiterlijk. Niet omdat het tijd was voor iets nieuws, maar omdat de website vanaf 1 januari 2024 niet alleen betrekking heeft op doorlopende leerroutes vmbo-mbo, maar ook op de subsidieregeling ‘Versterking Beroepskolom‘. 
Meer informatie
Webinar: tweede tranche versterking beroepskolom

Op 4 maart 2024 licht Sandy Felicia, beleidsmedewerker van het team doorstroom en toegankelijkheid van OCW, de subsidieregeling Versterking beroepsonderwijs toe. 

Aanmelden
Aanmelden doorlopende leerroutes blijft gewoon mogelijk

Hoewel de aandacht op dit moment misschien wat meer uitgaat naar de subsidieregeling Versterking beroepskolom, blijft het vormgeven en melden van doorlopende leerroutes vmbo - mbo ook gewoon mogelijk.

Meer informatie
Inspiratievoorbeelden
Het Koning Willem 1 College is penvoerder voor de subsidie-aanvraag ‘Versterking beroepskolom vo-mbo-hbo-doorstroom’ voor twee leerlijnen, binnen de ICT en de bouw. We gingen met de betrokkenen in gesprek.
Een mooie manier om de doorlopende leerlijnen goed op de kaart te zetten
Projectleider doorlopende leerlijnen Marieke Trip en regiocoördinator Luuk Smulders vertellen hoe de aanvraag in zijn werk ging, en hoe de partners de beroepskolom willen gaan versterken.
Lees het artikel
Zorg dat studenten echt iets te kiezen hebben
Rob Groenen, onderwijsmanager ICT & Creatief bij Koning Willem 1 College, werkt al langer aan doorlopende leerlijnen ICT en is dan ook blij met de subsidie Versterking beroepskolom vo-mbo-hbo. 
Lees het artikel
stichting platform vmbo   stichting platform vmbo   stichting platform vmbo   stichting platform vmbo   stichting platform vmbo   stichting platform vmbo
Contact
Heeft u een vraag over Sterk beroepsonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterkberoepsonderwijs.nl.