Terugblik webinar | Stand van zaken subsidieregeling versterking beroepskolom | ‘Hou óók focus op de praktijkgerichte vakken’
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Online lezen  |  Afmelden
Sterk beroeps onderwijs
16 november 2023
Sterkberoepsonderwijs.nl blijft!

Beste heer/mevrouw,
 

Sterkberoepsonderwijs.nl blijft!
Op de website Sterkberoepsonderwijs.nl zijn veel voorbeelden van doorlopende leerroutes te vinden. Ook vindt u hier bouwstenen om zelf een doorlopende leerroute vorm te geven. Deze content blijft beschikbaar ook in 2024 en volgende jaren en wordt uitgebreid.
Lees meer
Terugblik webinar: Docent in een Doorlopende Leerroute
Janna Zijderveld heeft onderzocht wat het van docenten vraagt om in een geïntegreerde leerroute te werken. Ze vertelt hierover in het webinar ‘de rol van de docent in een geïntegreerde leerroute’. Lisa ten Cate en Hester Vroegop zijn docent in deze routes en brengen hun ervaringen in.
Bekijk de terugblik
Stand van zaken subsidieregeling versterking beroepskolom

In het kader van de subsidieregeling versterking beroepskolom vmbo-mbo-hbo zijn er in september 2023 in totaal 23 aanvragen ingediend van 18 verschillende ROC’s, verspreid over het hele land. 

Meer informatie
Reactie VO-raad, SPV en Platform-TL op internetconsultatie invoering praktijkgerichte programma’s
De VO-raad, SPV en Platform-TL hebben gezamenlijk gereageerd op de voorstellen rond de vrijwillige invoering van praktijkgerichte programma’s in de gemengde en theoretische leerweg. Kern van de reactie: het is goed dat we de kans krijgen praktijkgerichte programma’s in te voeren, maar dit moet in GL en TL wel op een vergelijkbare manier.
Lees de reactie
Inspiratievoorbeelden
De doorlopende leerroute van Daan
Daan Wigger, ooit begonnen op het VMBO-TL, is nu via het MBO op het HBO aanbeland. “Best wat klasgenoten op het MBO zijn afgehaakt. Voor veel leerlingen was de basis: twee jaar lang ‘ouderen wassen’ niet uitdagend genoeg’’.
Lees het artikel
‘Hou óók focus op de praktijkgerichte vakken’
Hoe ‘hoger’ de leerweg, hoe meer aandacht er is voor theorievakken. Maar let op: juist praktijkvakken geven leerlingen de kans om hun competenties te ontwikkelen, zegt gezondheidswetenschapper Linda Klont. 
Lees het artikel
mbo raad
 
vo raad
 
aoc raad
 
stichting platform vmbo
Contact
Heeft u een vraag over Sterk beroepsonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterkberoepsonderwijs.nl.