Tijdspad Sterk Techniekonderwijs | Tweede digizine techlabs en hotspots | Landelijke dag STO op 16 november
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Online lezen  |  Afmelden
Sterk Techniek onderwijs
4 juli 2023
Docenten on tour: een dag vol inspiratie in de woningfabriek en het Biosintrum

Beste heer/mevrouw,
Docenten on tour: een dag vol inspiratie in de woningfabriek en het Biosintrum
Op de vroege ochtend in Heerenveen werden op 22 juni BWI-docenten vanuit zeven provinciën ontvangen in het Fijn Wonen Centrum van Van Wijnen. De eerste docenten on tour van Sterk Techniekonderwijs startte met een interessante presentatie van Danny Buma, manager Learning & Development. Hij nam ons mee in het ontstaan van de grootste en innovatiefste woningfabriek van Europa, waarin sneller, goedkoper en schoner woningen geproduceerd worden.
Lees het verslag
Tijdspad Sterk Techniekonderwijs
In oktober wordt er van de regio’s gevraagd om een voortgangsrapportage in te dienen samen met een kort en bondig plan voor 2024. Op de website vindt u de belangrijkste data voor de komende maanden
Bekijk de data
Tweede digizine Techlabs en hotspots in beeld
In april verscheen het digizine ‘Techlabs en hotspots in beeld’. Dit digizine is nu uitgebreid met een tweede deel. Ook deze publicatie staat vol met innovatieve en fysieke locaties die zijn ingericht om leerlingen te laten ervaren hoe het is om met techniek en technologie aan de slag te gaan.
Bekijk het digizine deel 2
Save the date: landelijke dag Sterk Techniekonderwijs

Op donderdag 16 november 2023 vindt de tweede landelijke dag Sterk Techniekonderwijs plaats. Dit keer in het Evoluon in Eindhoven. De dag staat in het teken van kennisdelen op basis van ervaringen en mooie voorbeelden uit de STO-regio’s. 
Meer informatie
STO LIVE-webinar over (bovenregionale) innovatieve keuzevakken

In een omgeving waarin natuur en dieren de hoofdrol spelen, gaan we in op de vraag hoe scholen/regio’s keuzevakken, vooral als ze zich niet beperken tot het ‘eigen profiel’ organiseren.
Aanmelden
Vraag van de maand
Mag budget dat overblijft na 2023 nog ingezet worden in 2024? 
Ja, de transitiefase waarin we nu zitten, wordt verlengd tot eind 2024. In die fase mogen activiteiten en het bijbehorende budget tot en met 31 december 2024 uitgevoerd en uitgegeven worden. Regio's krijgen voor het jaar 2024 nieuwe subsidie (ter hoogte van een kwart van het totale STO-budget dat ze de afgelopen jaren hebben ontvangen), maar moeten wel een plan en een begroting indienen bij DUS-I. Het format hiervoor volgt  zo snel mogelijk. 
Meer veelgestelde vragen
04 / 10
 
Volgend evenement
STO LIVE-webinar over (bovenregionale) innovatieve keuzevakken
16 / 11
 
Volgend evenement
Landelijke dag Sterk Techniekonderwijs


Inspiratievoorbeelden
Designlokaal maakt BWI aantrekkelijk voor meisjes
Het Mondial College in Nijmegen wil graag meer interesse voor Bouwen, Wonen en Interieur wekken bij de leerlingen.
Sinds september 2019 beschikken zij over een bijzonder lokaal; een inspiratie- en designlokaal. 
Lees het inspiratievoorbeeld
De doorlopende leerroute van Tech op Zuid
Een doorlopende leerroute opzetten tussen verschillende scholen is geen sinecure. Bij Tech op Zuid in Rotterdam zijn ze de uitdaging aangegaan om deze met drie vmbo-scholen en het mbo voor het profiel PIE op te zetten.
Lees het inspiratievoorbeeld
FAQ
Een vraag over Sterk Techniekonderwijs? Kijk tussen de veelgestelde vragen. Grote kans dat het antwoord op uw vraag erbij staat.  
Veelgestelde vragen
Contact
Heeft u een vraag over Sterk Techniekonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterktechniekonderwijs.nl.
Twitter   LinkedIn   Youtube