Subsidie om onnodige uitval in mbo en hbo tegen te gaan | De zekerheid van een startkwalificatie | Webinar: Succesvol versnellen in de beroepskolom
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Hier komt de snippet Online lezen  |  Afmelden
Sterk beroeps onderwijs
22 juni 2023
Subsidieregeling vmbo-mbo-hbo bekend

Beste heer/mevrouw,
 

Subsidie om onnodige uitval in mbo en hbo tegen te gaan
Voor de komende drie jaar is er subsidie beschikbaar om de doorstroom in de beroepskolom (vmbo-mbo-hbo) te verbeteren en uitval zoveel mogelijk te voorkomen. 27 juni om 16.00 uur geeft OCW in een webinar uitleg bij deze subsidieregeling.
Meer informatie
Webinar: Succesvol versnellen in de beroepskolom
Neem tijd om elkaar te leren kennen, elkaars taal te leren spreken en een gezamenlijk plan te maken. Dat zijn de belangrijkste adviezen bij het starten van een doorlopende leerlijn vmbo-mbo-hbo, op basis van ervaringen van de routes Talentontwikkeling Techniek en het Groene Lyceum
Bekijk het webinar
Ervaring? Laat het ons weten
Een van de doelstellingen van de invoering van praktijkgerichte programma’s is het optimaliseren van de doorstroom vmbo-mbo. Ook vanuit het programma Sterk Beroeps-onderwijs wordt deze doorstroom gestimuleerd. Vanuit dit programma willen we graag goede voorbeelden onder de aandacht brengen.
Laat het ons weten
De zekerheid van een startkwalificatie
De overstap van vmbo naar mbo is voor veel leerlingen groot en daardoor valt een te hoog percentage uit. Om daar iets aan te doen ontwierpen Yuverta vmbo Naarden, College de Brink en MBO College Hilversum een doorlopende leerroute naar het mbo 2-diploma Hospitality-medewerker. 
Lees het inspiratievoorbeeld
Nieuwe website praktijkgerichte programma’s
De ontwikkeling van praktijkgerichte programma’s in GL en TL gaat een nieuwe fase in. Vanaf het schooljaar 2024-2025 mogen alle scholen, op vrijwillige basis, een of meer praktijkgerichte programma’s aanbieden. Informatie hierover en over de praktijkgerichte programma’s vindt u op een nieuwe website.
Naar de website
Samen werken aan een 'zachte landing' van vmbo naar mbo
In Noord-Drenthe werken de vo-scholen Dr. Nassau College Penta, Vincent van Gogh Salland en Terra Assen samen met het Drenthe College (mbo) aan een ‘zachte landing’ voor gl/tl leerlingen naar het mbo niveau 3 en 4. Een zachte landing, hoe realiseer je dat?
Lees het artikel
27 / 06
 
Webinar
Subsidieregeling Versterking Aansluiting Beroepsonderwijskolom
25 / 09
 
Webinar
Webinar Bouwen aan Sterk Beroepsonderwijs
Wij wensen u een fijne zomervakantie!
De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt in september.
mbo raad
 
vo raad
 
aoc raad
stichting platform vmbo
 
platform theoretische leerweg
Contact
Heeft u een vraag over Sterk beroepsonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterkberoepsonderwijs.nl.