Soepele routes en tijd om te kiezen in onderwijs | Vmbo-mbo 4-traject Junior accountmanager | Doorlopende leerroute in beeld
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Online lezen  |  Afmelden
Sterk beroeps onderwijs
13 april 2023
Webinar 17 april: hoe een droom werkelijkheid wordt

Beste heer/mevrouw,
 

Webinar 17 april: hoe een droom werkelijkheid wordt

‘Een pittige route voor ambitieuze leerlingen’ dat is de doorlopende leerroute die het ‘s Gravendraaf college en mboRijnland samen aanbieden. De route start op het vmbo in de gemengde leerweg en leidt de leerlingen in vijf jaar tijd naar het diploma Junior accountmanager niveau 4 van het mbo. 
Annie de Vries (afdelingsleider bovenbouw van het ’s Gravendreef college) en Robbert de Nijs (teamleider bij het college economie en dienstverlening van mboRijnland) vertellen over de route tijdens het webinar van 17 april. Tijdens het webinar wordt de route stap voor stap gevolgd, van de droom om de route te bouwen tot de plannen voor de toekomst. 

Kijk naar het webinar op 17 april
Prikkelsessies als eerste kennismaking met het mbo
Hoe begin je met een doorlopende leerroute vmbo-mbo? ROC Gilde Opleidingen en Stichting Onderwijs Midden-Limburg (SOML) ontwikkelden een laagdrempelige eerste stap: tijdens ‘prikkelsessies’ maken vmbo-leerlingen alvast kennis met de docenten, gebouwen en werkwijze van het mbo.
Lees het inspiratievoorbeeld
Vraag van de maand
Ik hoorde dat Sterk Beroepsonderwijs is gestopt, mogen we nu geen doorlopende leerroutes meer ontwikkelen en aanbieden?
Het programma doorlopende leerroutes van OCW is inderdaad gestopt, maar de wet doorlopende leerroutes is als wet aangenomen. Het blijft mogelijk om van de mogelijkheden die in de wet staan gebruik te maken in doorlopende leerroutes. U kunt uw route blijven aanmelden bij DUO en een doorlopende of geintegreerde route ontwikkelen en aanbieden aan uw leerlingen. In die route mogen docenten van vmbo en mbo lesgeven, geldt één onderwijstijd, mag het vmbo examen gespreid afgenomen worden en kunnen in het vmbo mbo-onderdelen afgesloten worden. 
Meer veelgestelde vragen
 
Op zoek naar soepele routes en tijd om te kiezen in onderwijs
Jongeren moeten in het onderwijs al  vroeg kiezen. Hoe zorgen we ervoor dat zij dit op z’n minst weloverwogen doen? En dan ook verder kunnen, als ze goed op weg zijn? Of toch switchen? Dit kwam aan bod in een werkbezoek van de VO-raad, de MBO Raad en het ministerie van onderwijs aan het Friese mbo.
Lees het verslag
Doorlopende leerroute in beeld
In Rotterdam geven drie vmbo-scholen en een mbo vorm aan een doorlopende leerroute PIE. Die route hebben ze in beeld gebracht in een praatplaat waarin te zien is wanneer welke keuze gemaakt wordt en wat de voordelen zijn van een doorlopende leerroute. Een handig hulpmiddel om over uw doorlopende leerroute in gesprek te gaan. 
Lees meer
Vmbo-mbo 4-traject Junior accountmanager in Leidschendam

Tijdens het verkorte vmbo-mbo 4-traject Junior accountmanager halen jongeren in vijf of zes jaar hun vmbo-GL en mbo 4-diploma. In Leidschendam bieden ’s-Gravendreef College en mboRijnland sinds vorig schooljaar deze route aan.

Lees het inspiratievoorbeeld
mbo raad
 
vo raad
 
aoc raad
stichting platform vmbo
 
platform theoretische leerweg
Contact
Heeft u een vraag over Sterk beroepsonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterkberoepsonderwijs.nl.