Voortgangsgesprekken gaan weer van start | Toolbox training samen veranderen | Samenwerkingsovereenkomst Techlabs
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Online lezen  |  Afmelden
Sterk Techniek onderwijs
4 april 2023

Digizine verschenen: Techlabs en hotspots in beeld

Beste heer/mevrouw,
Techlabs en hotspots in beeld
Deze publicatie brengt de verschillende techlabs en hotspots in de regio’s in beeld en laat zien dat de regio’s hiermee innovatieve fysieke locaties hebben ingericht die niet alleen een positieve impact kent op het vmbo, maar in veel regio’s ook open staan voor leerlingen van de basisscholen, ouders en ook de eigen medewerkers van de scholen. 
Lees het magazine
Voortgangsgesprekken gaan weer van start vanaf juli
Vanuit de landelijk ondersteuning Sterk Techniekonderwijs voeren we in de maanden juli, augustus en september gesprekken met alle STO-regio’s om terug te blikken en vooruit te blikken naar de verlenging in 2024 en de volgende fase STO vanaf 2025. Het format voor de voortgangsrapportage (die in 2023 moet worden ingediend) is nog niet bekend. Zodra het format voor de voortgangsrapportage bekend is, ontvangt u deze. Alle regio’s ontvangen op korte termijn een uitnodiging voor het voortgangsgesprek.
Toolbox training samen veranderen
Om grip te krijgen op het veranderproces van Sterk Techniekonderwijs heeft de landelijke ondersteuning de afgelopen jaren de training samen veranderen aangeboden, die bestaat uit zes onderdelen. Per onderdeel treft u op de site handouts en bijbehorende modellen en werkbladen.
Bekijk de toolbox
Begeleidingscommissie maakt zich zorgen over de voortgang van Sterk Techniekonderwijs
In een brief aan minister Wiersma heeft de begeleidingscommissie STO aangedrongen op snelle besluitvorming rond de voortgang van STO. Op de brief is nog geen reactie ontvangen. In de begeleidingscommissie zitten vertegenwoordigers vanuit VNO-NCW/MKB Nederland, branches, de Federatie Techniek en Vakmanschap, het MBO, het VO en de ondersteuning Sterk Techniekonderwijs. 
Lees de brief
Terugblik STO LIVE: 'Onderzoek levert nieuwe ideeën voor LOB'
Op een prachtige locatie van Ubbo Emmius in Stadskanaal vond op woensdag 29 maart 2023 STO LIVE plaats. Dit keer stond LOB centraal. De basis vormde een onderzoek naar werkzame elementen in LOB op het vmbo, uitgevoerd door GION en het Kohnstamm Instituut.
Bekijk de opname
STO LIVE webinar over innovatieve activiteiten op 24 mei
Aan innovatieve activiteiten geen gebrek op vmbo-scholen in ons land! Maar het is niet altijd makkelijk om zulke leuke activiteiten te bedenken. Waar begin je en hoe werk je een idee uit tot een succesvol project of activiteit? Dat hoort u op 24 mei.
Schrijf u in
24 / 03
 
Volgend evenement
STO-LIVE webinar: 'Innovatieve activiteiten'

Inspiratievoorbeelden
Internationalisering op het vmbo
Afgelopen oktober vond er een bijzonder uitwisselingsproject plaats. Tien Noorse bouw-studenten zijn samen met twee bouwdocenten naar het Fioretti College in Veghel gekomen. Kennis uitwisselen op het gebied van circulair en duurzaam bouwen stond centraal.
Lees het inspiratievoorbeeld
Borging: Samenwerkingovereenkomst TechLabs voor 10 jaar
Vergaande samenwerking door gedeeld eigenaarschap, niet vóór maar mét het po werken en samen investeren: de ingrediënten voor een succesvolle borging van de vier TechLabs van STO Noordwest Veluwe. Lees het interview met Michèl van der Feen.
Lees het inspiratievoorbeeld
FAQ
Een vraag over Sterk Techniekonderwijs? Kijk tussen de veelgestelde vragen. Grote kans dat het antwoord op uw vraag erbij staat.  
Veelgestelde vragen
Contact
Heeft u een vraag over Sterk Techniekonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterktechniekonderwijs.nl.
Twitter   LinkedIn   Youtube