Webinar STO LIVE op 29 maart over LOB | Borging: van levensbelang voor Sterk Techniekonderwijs
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Online lezen  |  Afmelden
Sterk Techniek onderwijs
7 maart 2023

Resultaten IOL voor XR inventarisatie

Beste heer/mevrouw,
Resultaten IOL voor XR inventarisatie
‘IOL voor XR’ staat voor Impuls Open Leermateriaal voor het gebruik van XR. Eind 2022 heeft een inventarisatie open gestaan aan de hand waarvan we na zijn gegaan hoeveel scholen beschikken over XR (hololenzen, VR-brillen, 3D toepassingen, enz.) en hoeveel software er op scholen beschikbaar is om deze hardware te gebruiken. De inventarisatie leert dat op 60% van de scholen die de inventarisatie hebben ingevuld hardware aanwezig is, maar dat er niet heel veel software beschikbaar is.
Bekijk alle resultaten 
Vraag van de maand
Is het format voor de voortgangsrapportage 2023 hetzelfde als bij de vorige voortgangsrapportage?
Het format voor de voortgangsrapportage is nog niet bekend. Over het format is nog overleg tussen OCW, DUS-I en de ondersteuning STO. We hopen u hierover snel nader te informeren.
Meer veelgestelde vragen
Borging: van levensbelang voor Sterk Techniekonderwijs
“Met borging moet je eigenlijk al beginnen wanneer je start met een project”, aldus Margot Felix, onderzoeker, adviseur en programmamanager innovatie bij Vista college. Ze deed onderzoek naar borging binnen publiek-private samenwerkingen en heeft enkele praktische tips voor de STO-regio's.
Lees het interview
Webinar STO LIVE op 29 maart
Effectieve loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB)
Binnen het vmbo is LOB (loopbaanontwikkeling en begeleiding) een heel belangrijk onderdeel. Door LOB leren leerlingen zichzelf kennen, kennis te maken met de wereld om hen heen en keuzes te maken. Maar hoe richt je LOB effectief en efficiënt in? 
Meld u aan
29 / 3
 
STO LIVE: effectieve loopbaan-oriëntatie en -begeleiding (LOB)
30 / 3
 
Girls' Day 2023
Inspiratievoorbeelden
Keuzevak Slimme Technologie
Samen met Hans van Rheenen van mboRijnland is René Kuppens van het Yuverta College in Montfoort om tafel gegaan en zijn ze gekomen tot het keuzevak Slimme Technologie. Hierbij maken vmbo-leerlingen diverse (landbouw)technologische toepassingen. Dat doen ze onder begeleiding van een 3e- of 4e-jaars mbo-student die daarmee het examenonderdeel ‘begeleidt werk’ kan uitvoeren.  
Lees het inspiratievoorbeeld
STO Lelystad zet in op verbinding bedrijfsleven - onderwijs
Sinds oktober 2022 is Arnold Klijn werkzaam als verbinder tussen het technisch bedrijfsleven en het onderwijs bij STO regio Lelystad. Toen hij aantrad waren de STO-activiteiten door corona wat minder tot uitvoering gekomen. “Omdat corona nu op de achtergrond is, heb ik de mogelijkheid om volop aandacht te geven aan zowel het bedrijfsleven als het onderwijs. 
Lees het inspiratievoorbeeld
FAQ
Een vraag over Sterk Techniekonderwijs? Kijk tussen de veelgestelde vragen. Grote kans dat het antwoord op uw vraag erbij staat.  
Veelgestelde vragen
Contact
Heeft u een vraag over Sterk Techniekonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterktechniekonderwijs.nl.
Twitter   LinkedIn   Youtube