Deltion College in Zwolle verbetert band met toeleverende vo-scholen | Webinar over ervaringen leerlabs
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Online lezen  |  Afmelden
Sterk beroeps onderwijs
6 maart 2023
Ervaringen van leerlabs

Beste heer/mevrouw,
 

Webinar en digizine over ervaringen van leerlabs 
Afgelopen jaar zijn 12 leerlabs aan de slag gegaan met de samenwerking tussen vo en mbo en het verbeteren van de aansluiting tussen beide vormen van onderwijs. Hun ervaringen zijn weer opgetekend in een digizine. 
Esther Klaster en Wilma Roijackers vertellen aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden over die ervaringen in een webinar op maandag 13 maart van 15.00 tot 16.00 uur.
Meld u aan voor het webinar
''Het is belangrijk dat decanen en mentoren feeling krijgen met het mbo''
De kloof tussen vmbo en mbo is er niet alleen voor leerlingen. Ook vmbo- docenten en -mentoren stappen niet zo snel naar binnen bij de mbo-scholen waar hun leerlingen straks naar toe gaan. Jammer eigenlijk, want zo’n persoonlijke kennismaking is enorm nuttig als je je leerlingen goed wilt begeleiden bij de studiekeuze. Relatiemanagers Monique Huisman en Marieke Kieftenbelt van Deltion College in Zwolle werken daarom hard aan het verbeteren van de band met toeleverende vo-scholen. 
Lees het artikel
Doorlopende leerroutes melden bij DUO
Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheden die de wet doorlopende leerroutes biedt, bijv. door het inzetten van één docententeam, dan moet u uw route melden bij DUO. Rond die melding zijn vragen die we aan DUO hebben voorgelegd. 
Lees de vragen en antwoorden
Doorlopende leerroutes op de kaart

Op de website vindt u leerlabs van de afgelopen twee jaar én alle doorlopende leerroutes. Het gaat daarbij om routes die gemeld zijn bij DUO. Bij veel leerroutes vindt u contactinformatie van de regio, zodat u bij vragen contact op kunt nemen. 
Lees meer
Ruim baan voor beroepsonderwijs

Is de titel van de krant die in februari is verschenen. In de krant tal van voorbeelden van doorlopende leerlijnen zoals die door vo en mbo in de regio zijn vormgegeven én voor LOB, een heel belangrijke schakel tussen vo en mbo.
Lees meer
13 / 03
 
Volgend evenement
Webinar 'Ervaringen van de leerlabs'
17 / 04
 
Volgend evenement
Webinar 'Doorlopende leerroute Economie naar niveau 4 mbo' 
Webinar Doorlopende leerroute Economie naar niveau 4 mbo
Het ’s Gravendreef College in Leidschendam heeft een doorlopende leerroute ontwikkeld van het praktijkgerichte programma Economie en Ondernemen naar de opleiding Junior accountmanager van het mbo. Tijdens het webinar van 17 april vertellen Annie de Vries en Robert de Nijs over deze leerroute. 
Meld u aan voor dit webinar
Verder komen door vertrouwen in je eigen kunnen
Leerlingen die weten wat ze kunnen en docenten die worden aangesproken op wat ze kunnen. Zó maak je een doorlopende route, aldus Brant Visser, programmamanager STO TEC Zuidoost Friesland en voorheen schoolleider van het Stellingwerf College in Oosterwolde.
Lees het artikel
mbo raad
 
vo raad
 
aoc raad
stichting platform vmbo
 
platform theoretische leerweg
Contact
Heeft u een vraag over Sterk beroepsonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterkberoepsonderwijs.nl.