Borgen van de transitie naar een duurzaam technisch vmbo | Keuzevakken | Webinar STO LIVE op 29 maart over collegiale intervisie
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Online lezen  |  Afmelden
Sterk Techniek onderwijs
7 februari 2023

Regioportretten beschikbaar met de nieuwste instroomcijfers van 2022-2023

Beste heer/mevrouw,
Regioportretten beschikbaar met de nieuwste instroomcijfers van 2022-2023
De regioportretten zijn geüpdatet en bevatten de meest recente instroomcijfers van de Sterk Techniekonderwijs-regio’s van het schooljaar 2022-2023. In de portretten is nu te zien hoeveel leerlingen er in de regio in de verschillende profielen staan ingeschreven. Daarbij is ook het historische beeld in de regio van de afgelopen tien jaren te bekijken. Daarnaast zijn de leerlingenaantallen ook per vestiging te bekijken.
Bekijk de regioportretten 
Vierde artikel in de serie 'In het hart van Sterk Techniekonderwijs'

In deze serie belichten we op basis van gesprekken met STO-regio’s inspirerende voorbeelden van samenwerking tussen de ketenpartners in de regio. Dit keer ligt de focus op de samenwerking tussen het vmbo en het bedrijfsleven in de regio. 

Download het artikel
Keuzevakken: ze worden alle 189 gekozen
Het vmbo kent 189 keuzevakken (inclusief de profielmodulen die als keuzevak aangeboden mogen worden) en in al die keuzevakken wordt examen gedaan, op één na. Er is een lijst beschikbaar op basis van DUO-gegevens met keuzevakken in het examenjaar 2022 per profiel en in totaal.  
Bekijk de lijsten
Borgen van de transitie naar een duurzaam technisch vmbo
Op de website van STO staat een handreiking over het borgen van de transitie naar een duurzaam technisch vmbo gepubliceerd, met tips hoe STO-regio’s borging binnen hun regionale samenwerking kunnen vormgeven. In deze handreiking vindt u tips over de manier waarop deze borging binnen een STO-regio vorm gegeven kan worden. In de komende nieuwsbrieven brengen we een reeks artikelen uit over het thema borgen van de transitie, waarin ervaringen en voorbeelden van verschillende regio’s aan bod komen.
Lees meer
Terugblik STO LIVE: Energietransitie en duurzaamheid
Tijdens het webinar van 1 februari kwamen de regio’s STO Rijk van Nijmegen en Techniekpact West- Friesland aan het woord.
Leerlingen zijn erg enthousiast over praktische invullingen van duurzaamheidsonderwijs, waar ze zelf kunnen werken aan duurzame toepassingen!
Bekijk de opname
Bijeenkomst
29 / 3
 
STO LIVE: Collegiale intervisie
Webinar STO LIVE op 29 maart: Collegiale intervisie 
Regio’s en programmamanagers lopen tegen soortgelijke uitdagingen aan. Door middel van collegiale intervisie kunnen ervaringen en oplossingsrichtingen gedeeld en uitgewisseld worden. Tijdens dit webinar worden ervaringen rondom collegiale intervisie en tips & tricks gedeeld.
Meld u aan
Inspiratievoorbeelden
Technum 2.0 in Vlissingen: unieke samenwerking vmbo-mbo-hbo-bedrijfsleven
Bij STO draait het om vmbo-scholen die de verbinding en samenwerking zoeken met het basisonderwijs, het mbo, bedrijfsleven en soms zelfs het hbo. Bij STO Walcheren hebben ze de zaken als het ware omgedraaid: roc Scalda in Vlissingen heeft een Technum 2.0 gerealiseerd voor het techniekonderwijs van het vmbo, mbo, hbo en bedrijfsleven.
Lees het inspiratievoorbeeld
Pre-vmbo zeer succesvol in de Hoeksche Waard: ontdekkingstocht door de drie technische profielen
In januari 2020 kwam de eerste groep 8’ers naar het Actief College in Oud-Beijerland om er in zes dinsdagmiddagen het programma pre-vmbo techniek te volgen. Het waren 75 leerlingen die meteen al in twee groepen gesplitst moesten worden in verband met de veiligheid. Het concept bleek succesvol. Onlangs heeft de vierde editie plaatsgevonden.  
Lees het inspiratievoorbeeld
FAQ
Een vraag over Sterk Techniekonderwijs? Kijk tussen de veelgestelde vragen. Grote kans dat het antwoord op uw vraag erbij staat.  
Veelgestelde vragen
Contact
Heeft u een vraag over Sterk Techniekonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterktechniekonderwijs.nl.
Twitter   LinkedIn   Youtube