Meebewegen met de leerling | Vier wegen naar een niveau-2 kwalificatie | Webinar Samenwerking in de regio op 12 december
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Online lezen  |  Afmelden
Sterk beroeps onderwijs
8 december 2022
Challenges als middel voor samenwerking vmbo-mbo 

Beste heer/mevrouw,
 

Challenges als middel voor samenwerking vmbo-mbo 
Bij Curio zijn zogenoemde ‘challenges’ ontwikkeld die aangeboden worden aan de 40 vmbo-scholen in de regio. Aan de hand van zo’n challenge zoeken leerlingen bijvoorbeeld oplossingen voor ‘maatschappelijke problemen’ en maken ze kennis met het regionaal bedrijfsleven en verschillende mbo-opleidingen.
Lees het artikel
Meebewegen met de leerling
In de afgelopen twee jaar heeft het Stedelijk Dalton Lyceum/locatie vmbo in
Dordrecht het leerwerktraject in een gloednieuw jasje gestoken. Mentor Ellis
Verduijn en schoolcoach Edith Rijks vertellen over het resultaat: leerwerktrajecten in vier profielen, die een passende plek bieden voor deze leerlingen, die aansluiten bij waar ze goed in zijn en leerlingen de kans bieden op een diploma. 
Lees het artikel
Vier wegen naar een niveau-2 kwalificatie
Door de komst van de wet doorlopende leerroutes zijn er, voor leerlingen in de basisberoepsgerichte leerweg, verschillende wegen die leiden naar een mbo-kwalificatie. Deze wegen hebben we voor u op een rijtje gezet.
Bekijk de visual
12 / 12
 
Volgend evenement
Webinar Samenwerken in de regio
Webinar 12 december: Samenwerken in de regio
In de regio Haarlem werken vijf schoolbesturen voor vo en een mbo samen aan vloeiende overgangen van vmbo naar mbo. In totaal zijn bij deze samenwerking 35 scholen voor vo betrokken en een mbo. Op vier lagen (bestuur, directie, schoolleiders en docenten) wordt de samenwerking vormgegeven en geborgd.
Meld u aan voor dit webinar
mbo raad
 
vo raad
 
aoc raad
stichting platform vmbo
 
platform theoretische leerweg
Contact
Heeft u een vraag over Sterk beroepsonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterkberoepsonderwijs.nl.