Inventarisatie beschikbaarheid XR hardware en software in vmbo-scholen | Webinar STO LIVE op 7 december: innovatief technisch vmbo
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Voortgangsrapportage | Nieuwe webinars STO gepland | Onderwijsbevoegdhedenstelsel | Regionale LOB-visie en STO | Doorstroomcijfers in regioportretten Online lezen  |  Afmelden
Sterk Techniek onderwijs
6 december 2022

Veel aandacht voor innovatieve technieken in het Sterk Techniekonderwijs

Beste heer/mevrouw,
Inventarisatie beschikbaarheid XR hardware en software in vmbo-scholen
Veel STO-regio’s hebben de afgelopen jaren hardware aangeschaft in de vorm van VR-brillen, Hololenzen, enz. om het leren in een virtuele omgeving mogelijk te maken. Om de brillen en lenzen te gebruiken moeten scholen echter ook beschikken over content en daar ontbreekt het vaak aan. SPV wil werken aan een open leeromgeving waarin content beschikbaar wordt gesteld aan scholen, te beginnen met de sector Techniek. Eerste stap in de ontwikkeling van open content is het inventariseren van materialen en content waarover scholen al beschikken. De voorliggende vragenlijst is onderdeel van deze inventarisatie. Doet u mee?
Vul de vragenlijst in! 
Webinar STO LIVE op 7 december: innovatief technisch vmbo
Nieuwe technische innovaties bieden veel kansen voor Sterk Techniekonderwijs. Tijdens STO LIVE gaan we in gesprek met Ewout Warringa over het gebruik van VR en AR  en Marco van Wijngaarden en Tjaart Venemea over de mogelijk-heden van een immersive room.  
Meld u aan
Vraag van de maand
Wanneer er geld overblijft aan het eind van de subsidieperiode, moet dit dan terugbetaald worden?
Ja, in Artikel 1.10 van de subsidieregeling staat dat niet-bestede middelen worden teruggevoerd aan het einde van de huidige subsidieregeling.
Meer veelgestelde vragen
Tweede artikel in de serie 'In het hart van Sterk Techniekonderwijs'
In deze serie belichten we op basis van gesprekken met STO-regio’s inspirerende voorbeelden van samenwerking tussen de ketenpartners in de regio. Dit keer ligt de focus op de samenwerking tussen het vmbo en het mbo.  
Download het artikel
Bijeenkomst
7 / 12
 
STO LIVE: webinar 'Innovatief technisch vmbo' 
Inspiratievoorbeelden
Mooie samenwerking vmbo-bedrijfsleven-mbo
De STO-regio Land van Cuijk en Noord-Limburg kampt met een groeiende mismatch tussen de doorstroom vmbo-mbo in de technische opleidingen. De wens was om het beroeps- en praktijkonderwijs voor meer leerlingen beschikbaar te stellen. Kort daarna ging Sterk Techniekonderwijs van start; dat had op geen beter moment
kunnen gebeuren.
Lees het inspiratievoorbeeld
Veldwerk op Paleis Het Loo
Onlangs brachten onderwijs-mensen van drie samen-werkende STO-regio’s, Noordwest Veluwe, Kampen en Zwolle, samen met mensen uit het bedrijfsleven, een werkbezoek aan Paleis Het Loo. Doel van het bezoek was om de nieuwste technische toepassingen te bewonderen die bouwbedrijf Heijmans heeft gerealiseerd.
Lees het inspiratievoorbeeld
Techlabs en hotspots in beeld: doet u mee?
In bijna alle 78 STO-regio’s zijn er techlabs, hotspots, verwonderingslokalen, techbussen, futurelabs of andere ruimtes ingericht. Graag brengen we de verschillende aanpakken, insteek, doelgroepen en inrichting van deze ruimtes in beeld op de website van STO. 
Doe mee!
FAQ
Een vraag over Sterk Techniekonderwijs? Kijk tussen de veelgestelde vragen. Grote kans dat het antwoord op uw vraag erbij staat.  
Veelgestelde vragen
Contact
Heeft u een vraag over Sterk Techniekonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterktechniekonderwijs.nl.
Twitter   LinkedIn   Youtube