Techlabs en hotspots in beeld: doet u mee? | Terugblik op de reflectiegesprekken | Regio goed vindbaar op internet | Webinar STO live op 7 december: innovatief technisch vmbo
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Voortgangsrapportage | Nieuwe webinars STO gepland | Onderwijsbevoegdhedenstelsel | Regionale LOB-visie en STO | Doorstroomcijfers in regioportretten Online lezen  |  Afmelden
Sterk Techniek onderwijs
1 november 2022

Onderzoek wijst uit: samenwerking goed op gang

Beste heer/mevrouw,
Artikelenserie: In het hart van Sterk Techniekonderwijs
Samenwerking zit in het hart van Sterk Techniekonderwijs. In een nieuwe serie staan inspirerende voorbeelden van samenwerking tussen de ketenpartners in de STO-regio’s centraal. De voorbeelden zijn ontleend aan gesprekken die onderzoekers van het consortium Monitor Sterk Techniekonderwijs jaarlijks houden in 20 STO-regio’s. Aan bod komt de samenwerking tussen verschillende ketenpartners: vmbo, primair onderwijs, mbo en bedrijfsleven.  
Lees het eerste artikel 
Techlabs en hotspots in beeld: doet u mee?
In bijna alle 78 STO-regio’s zijn er techlabs, hotspots, verwonderingslokalen, techbussen, futurelabs of andere ruimtes ingericht. Graag brengen we de verschillende aanpakken, insteek, doelgroepen en inrichting van deze ruimtes in beeld op de website van STO. 
Doe mee!
Terugblik op de reflectiegesprekken
De afgelopen maanden hebben we vanuit het ondersteuningsteam van Sterk Techniekonderwijs de jaarlijkse reflectiegesprekken met bijna alle regio’s gevoerd; inspirerende gesprekken met programmaleiders, penvoerders, docenten en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven. 
Lees meer
Vraag van de maand
Is het mogelijk af te wijken van het standaard uurtarief van €50,- dat gehanteerd is in veel begrotingen?
Ja, het is mogelijk om af te wijken. De gemiddelde personeelslast (GPL) in het voortgezet onderwijs is gestegen en in lijn daarmee kan het uurtarief aangepast worden en een hoger tarief gehanteerd worden. Als u het uurtarief met de GPL laat meestijgen hoeft u daarvan geen losse melding te maken bij DUS-I. U kunt dit aanpassen en onderbouwen in de voortgangsrapportage van 2023.
Meer veelgestelde vragen
Regio goed vindbaar op internet
Elke regio kan op de landelijke site haar ‘eigen website’ samenstellen, met nieuwsberichten, agenda-items en inspiratievoorbeelden. Veel regio’s maken van deze mogelijkheid gebruik. 40 regio’s zijn zeer actief.
Surf mee op het succes van Sterk Techniekonderwijs en maak gebruik van uw regiosite!
Lees meer
Webinar STO LIVE op 7 december: innovatief technisch vmbo
Nieuwe technische innovaties bieden veel kansen voor Sterk Techniekonderwijs. Tijdens STO Live gaan we in gesprek met twee STO-regio’s over de innovaties die zij inzetten binnen het technisch vmbo, hoe zij dit hebben georganiseerd en wat dit betekent voor de leerlingen. 
Meld u aan
Terugblik STO LIVE over de samenwerking met het praktijkonderwijs en het VSO 
Stephan Haukes en Ed Weltevrede van de VSO-school Aventurijn in Nijmegen vertelden over wat STO voor de Aventurijn-leerlingen betekent. Programmaleider Hildegonde Mostert van de regio Apeldoorn e.o. introduceerde de verdiepingsmodules die samen met het PRO worden opgezet.
Bekijk het webinar
Bijeenkomst
7 / 12
 
STO LIVE: webinar 'Innovatief technisch vmbo' 
Inspiratievoorbeelden
Dutch HealthTec Academy: specialistische technische opleidingen
In Utrecht staat een bijzondere mbo-school waar leerlingen met een vmbo-diploma en interesse in zorg én techniek terechtkunnen. Van de meeste opleidingen heb je wellicht nog nooit gehoord en dat is jammer. Met dit artikel gaan we daar verandering in brengen .
Lees het inspiratievoorbeeld
Peelcreators creëert Escape Room en Foodtruck
Men neme een oude schaftkeet of caravan, geeft een groepje leerlingen de opdracht ‘Bedenk hiervoor een concept dat een functie kan hebben op een event’ en presenteert de resultaten tijdens het Dutch Technology Festival in Eindhoven. 
Lees het inspiratievoorbeeld
Mooie bestemming bollen wol landelijke dag Sterk Techniekonderwijs
De landelijke dag STO die maandag 19 september plaatsvond in museum Speelklok te Utrecht, werd op ludieke wijze afgesloten door Joep Stassen van More Balls Than Most. Als metafoor voor netwerken gebruikte hij bollen wol die de aanwezigen willekeurig naar elkaar moesten gooien. Daardoor ontstond binnen tien minuten een wirwar aan woldraden door de hele zaal. Na afloop zijn alle bollen, inclusief de wirwar in twee vuilniszakken naar modisch kunstenaar Maurice Spapens in Breda gegaan die er erg blij mee was.
Lees meer 
FAQ
Een vraag over Sterk Techniekonderwijs? Kijk tussen de veelgestelde vragen. Grote kans dat het antwoord op uw vraag erbij staat.  
Veelgestelde vragen
Contact
Heeft u een vraag over Sterk Techniekonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterktechniekonderwijs.nl.
Twitter   LinkedIn   Youtube