Alle routes in één oogopslag | Webinars | Bouwstenen: een goede hulp!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Online lezen  |  Afmelden
Sterk beroeps onderwijs
15 september 2022
Meld uw doorlopende leerroute

Beste heer/mevrouw,
 

Meld uw doorlopende leerroute
Start u dit schooljaar met een doorlopende leerroute, waardoor u gebruik kunt maken van de mogelijkheden die de wet doorlopende leerroutes biedt, meld uw route dan vóór 15 oktober aan bij DUO. 
Lees meer
Alle routes in één oogopslag
De kaart met doorlopende leerroutes op de website is geüpdatet. Op de kaart staan nu alle bij DUO gemelde doorlopende leerroutes en alle leerlabs (regio’s die samenwerken aan een doorlopende leerroute). Wilt u in gesprek met een van de scholen die een doorlopende leerroute aanbiedt, of zoekt u informatie?
Bekijk de kaart
Webinars 2022
In 2022 vinden nog twee webinars plaats. Op 31 oktober staat de doorlopende leerroute in Harderwijk centraal. De ‘verbinders’, 5 medewerkers van verschillende samenwerkende scholen, hebben in deze regio de taak de samenwerking tussen verschillende scholen te stimuleren.
Lees meer
Bouwstenen: een goede hulp!
Als u een doorlopende leerroute aan wilt gaan bieden dan moet u een samenwerkingsovereenkomst hebben. In een samenwerkingsovereenkomst worden de afspraken tussen de vo- en mbo-scholen die samen een route aanbieden vastgelegd. Daarnaast kunnen er aanvullende afspraken gemaakt worden, bijv. over inzet van personeel, over examinering, over financiën, enz. Over deze verschillende onderwerpen zijn zogenaamde bouwstenen ontwikkeld. Deze helpen u bij het vormgeven van een doorlopende leerroute.
Bekijk de bouwstenen
26 / 09
 
Volgend evenement
Conferentie Sterk Beroepsonderwijs
31 / 10
 
Volgend evenement
Webinar Sterk Beroepsonderwijs
12 / 12
 
Volgend evenement
Webinar Sterk Beroepsonderwijs
Inspiratievoorbeelden
Op de website Sterk beroepsonderwijs vindt u veel inspiratie-artikelen. Vaak over een doorlopende route in een regio, maar ook regelmatig over meer algemene thema’s, onderwerpen waarin samenwerking tussen organisaties centraal staat en waaruit ‘gouden tips’ te halen zijn voor uw eigen regio. Wij wijzen u graag op twee inspiratievoorbeelden die een beetje weggezakt zijn op de website, maar nog super actueel zijn.
Vertrouwen organiseren
Wat is nodig voor structurele verankering van doorlopende leerroutes? De basis is vertrouwen tussen de samenwerkingspartners. In deze publicatie worden vijf doorgaande leerroutes nader bekeken.
Lees de publicatie
Het achtje op orde
Regionale leerlabs zijn aan de slag met doorlopende leerlijnen. Esther Klaster, adviseur bij Common Eye en expert op het gebied van samenwerking in onderwijsvraagstukken, aan het woord over het reilen en zeilen in de leerlabs.
Lees het artikel
mbo raad
 
vo raad
 
aoc raad
stichting platform vmbo
 
platform theoretische leerweg
Contact
Heeft u een vraag over Sterk beroepsonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterkberoepsonderwijs.nl.