Update & doorontwikkkeling stroomdiagrammen bestemming na het vmbo | 26 september: conferentie Sterk Beroepsonderwijs | Webinars Sterk Beroepsonderwijs
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Online lezen  |  Afmelden
Sterk beroeps onderwijs
5 juli 2022
Leerlab legt eerst alle focus op LOB

Beste heer/mevrouw,
 

Leerlab IJburg College/ROC van Amsterdam: Eerst alle focus op LOB
Het IJburg College en het ROC van Amsterdam werken aan een doorlopende leerroute van vmbo TL naar MBO 4. In het Leerlab werd besloten eerst de focus te leggen op LOB. Doel: zorgen dat leerlingen de vaardigheden opdoen die ze nodig hebben om hun mbo-opleiding tot een succes te maken, én ze alvast te laten kennismaken met het mbo, zodat de overgang soepeler verloopt. De nadruk ligt daarbij op life skills en studievaardigheden. 
Lees het artikel
Publicatie van update & doorontwikkeling 'stroomdiagrammen'
In de update van juni 2022 is naast een verandering van look en feel en een aantal kleinere verbeteringen, één substantiële bijstelling doorgevoerd. Het is nu mogelijk om de datapunten in excelformat te downloaden die in het Sankey- of stromendiagram geselecteerd zijn.
Lees meer
Vraag van de maand
In een doorlopende leerroute stapt een leerling over van een profiel (vmbo) naar een crebo (mbo). Kan een leerling op beide aangemeld zijn, zodat het mbo weet welke crebo een leerling gaat volgen?
Ja dat kan. Een leerling kan in de vo-fase, als hij nog een profiel volgt, al aangemeld zijn voor het mbo. Bij de aanmelding kan vermeld worden welke crebo een leerling/student volgt of waarschijnlijk gaat volgen. 
Meer veelgestelde vragen
 
Conferentie Sterk Beroepsonderwijs
Op 26 september 2022 organiseren OCW, VO-raad, MBO Raad, Connect Groen en SPV een conferentie Sterk Beroepsonderwijs. Tijdens deze conferentie staan doorlopende (en geïntegreerde) leerroutes centraal. De bijeenkomst wordt gehouden bij de Eenhoorn in Amersfoort. We starten om 12.00 uur met een inlooplunch. Noteer in uw agenda en meld u aan!
Aanmelden
26 / 09
 
Volgend evenement
Conferentie Sterk Beroepsonderwijs
13 / 10
 
Volgend evenement
Webinar Sterk Beroepsonderwijs
12 / 12
 
Volgend evenement
Webinar Sterk Beroepsonderwijs
Webinars Sterk Beroepsonderwijs

Ook in het nieuwe schooljaar organiseren we webinars. De eerste twee zijn gepland op 13 oktober en 12 december. Alle webinars van het afgelopen jaar zijn terug te zien via de website.
Bekijk de webinars

Wij wensen u een fijne zomervakantie!
De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt in september.

mbo raad
 
vo raad
 
aoc raad
stichting platform vmbo
 
platform theoretische leerweg
Contact
Heeft u een vraag over Sterk beroepsonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterkberoepsonderwijs.nl.