Een tussentijdse reflectie op de regio | Is een samenwerkingsovereenkomst verplicht? | Bijscholing vmbo ook voor de techniekprofielen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Voortgangsrapportage | Nieuwe webinars STO gepland | Onderwijsbevoegdhedenstelsel | Regionale LOB-visie en STO | Doorstroomcijfers in regioportretten Online lezen  |  Afmelden
Sterk Techniek onderwijs
28 juni 2022
Meld u aan voor de landelijke dag van Sterk Techniekonderwijs
Beste heer/mevrouw,
Meld u aan voor de landelijke dag van Sterk Techniekonderwijs
Op maandag 19 september 2022 vindt een landelijke dag van Sterk Techniekonderwijs plaats in de omgeving van Utrecht. Daarbij nodigen we alle programmamanagers en per regio twee andere belanghebbenden uit. Denk daarbij aan deelprojectleiders, bestuurders en werkgevers/bedrijven. Het doel van de landelijke dag is om te verbinden, te inspireren en te informeren.
Meld u aan 
Een tussentijdse reflectie op de regio
Vlak voor de zomervakantie worden er met het overgrote deel van de 78 STO-regio’s reflectiegesprekken gevoerd om samen met betrokkenen uit de regio terug te blikken op de ontwikkeling van de regio als geheel en de geboekte voortgang en successen en vooruit te kijken naar de komende periode. 
Lees het bericht
Vraag van de maand
Is een samenwerkingsovereenkomst verplicht?
Bij de start van de transitiefase STO moesten regio’s voor de cofinanciering samenwerkingsovereenkomsten met het bedrijfsleven overleggen. Nu de transitiefase loopt, komt regelmatig de vraag of deze samenwerkingsovereenkomst bij nieuwe cofinancierders afgesloten moet worden en ingestuurd moet worden aan DUS-I.
Lees de reactie van DUS-I
Bijscholing vmbo
Voor het vmbo is er een bijscholingsprogramma dat bestaat uit korte trainingen speciaal bedoeld voor vmbo-docenten, onderwijsassistenten en instructeurs. Het aanbod speelt in op nieuwe ontwikkelingen in het werkveld, passend bij profielen en beroepsgerichte keuzevakken. Ook voor de techniekprofielen zijn er veel trainingen die ontwikkeld zijn en aangeboden worden door bedrijven die het vmbo, de leerlingen en docenten kennen. Zij bieden trainingen op maat, vaak incompany, in de school.
Kijk voor het aanbod op www.bijscholingvmbo.nl 
Bijeenkomsten
19 / 9
 
Landelijke dag Sterk Techniekonderwijs
10 / 11
 
Digitale basistraining 'Samen veranderen 2022-2023'
Inspiratievoorbeelden
Baanbrekend leren: platform voor leerlingen en bedrijven
Baanbrekend leren is de naam die STO Almelo e.o. heeft gegeven aan hun platform dat leerlingen en bedrijven in de techniek dichter bij elkaar wil brengen. In schooljaar 21/22 is Baanbrekend leren na een voorbereidingsperiode van een jaar daadwerkelijk in de praktijk van start gegaan. De ambities voor de komende jaren zijn hoog.
Lees het inspiratievoorbeeld
Metrolijn Technodidaktiek nodigt je uit om in te stappen
Techniek is steeds meer geïntegreerd in ons dagelijks leven. En dus ook in dat van onze leerlingen. Daarom is het van belang dat docenten goed op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van technologie en techniek. Ook voor docenten die ogenschijnlijk een vak geven dat niets met technologie te maken heeft. 
Lees het inspiratievoorbeeld
VHTO organiseert code events voor meisjes
In het najaar organiseert de VHTO in samenwerking met Microsoft code events voor meisjes op vmbo-scholen. De focus ligt op Noord-Holland rondom regio Hoorn / Schagen / Medemblik / Alkmaar/ Hollands Kroon. Deelname is gratis. 
Lees meer
Wij wensen u een fijne zomervakantie!
De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt in september.
FAQ
Een vraag over Sterk Techniekonderwijs? Kijk tussen de veelgestelde vragen. Grote kans dat het antwoord op uw vraag erbij staat.  
Veelgestelde vragen
Contact
Heeft u een vraag over Sterk Techniekonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterktechniekonderwijs.nl.
Twitter   LinkedIn   Youtube