Save the date: landelijke dag Sterk Techniekonderwijs op 19 september | Nieuwe thematische indeling op website | Doorlopende leerroute melden bij DUO | Nieuwe leerweg en TIV
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Voortgangsrapportage | Nieuwe webinars STO gepland | Onderwijsbevoegdhedenstelsel | Regionale LOB-visie en STO | Doorstroomcijfers in regioportretten Online lezen  |  Afmelden
Sterk Techniek onderwijs
7 juni 2022
Handreiking: Het borgen van Sterk Techniekonderwijs
Beste heer/mevrouw,
Handreiking: Het borgen van Sterk Techniekonderwijs
Binnen Sterk Techniekonderwijs wordt gezamenlijk ingezet op een transitie naar een kwalitatief hoogstaand technisch vmbo. De transitie vormt direct een uitdaging, want op welke manier kunnen regio’s de transitie goed borgen? In de handreiking gaan we in op het concept borging, wat het inhoudt en hoe u binnen regionale samenwerking hier vorm aan kunt geven..
Lees meer 
Save the date: landelijke dag Sterk Techniekonderwijs op 19 september
Op maandag 19 september 2022 vindt de landelijke dag van Sterk Techniekonderwijs plaats! Op een centrale locatie in het land nodigen we alle programmamanagers en per regio twee andere belanghebbenden uit. Denk daarbij aan deelprojectleiders, docenten en of bestuurders. Het doel van de landelijke dag is om elkaar te inspireren, informeren en verbinden. In de komende periode wordt u nader geïnformeerd over de invulling van de landelijke dag.
Nieuwe thematische indeling van de inspiratiepagina
Om u te inspireren delen we sinds de start van STO via onze website praktijkvoorbeelden; handreikingen en onderzoeken. Om alle voorbeelden goed te kunnen vinden, hebben we de inspiratiepagina geüpdatet en voorzien van een thematische indeling. 
Lees het bericht
Vraag van de maand
Wanneer komt er duidelijkheid over het vervolg van STO en de cofinanciering?
Het ministerie wil voor de zomervakantie van 2022 de regio's door middel van een brief informeren over de voortgang van STO na augustus 2024 en de cofinanciering in de transitiefase. 
Meer veelgestelde vragen
Terugblik STO LIVE 'De nieuwe leerweg en de programma's TIV en T&T'
De nieuwe praktijkgerichte programma’s bieden mooie kansen om leerlingen in de gemengde en theoretische leerwegen kennis te laten maken met techniek en om ze belangrijke vaardigheden op te laten doen. Dat zou je elke leerling gunnen, en eigenlijk ook elke docent; dat was zo ongeveer de boodschap van de presentatie van Jan ten Napel en de verhalen van Peter Niesten en Corien van den Ende.
Bekijk het webinar
Doorlopende leerroute melden bij DUO
Op 16 mei jl. vond er een webinar plaats in de reeks Bouwen aan Sterk beroepsonderwijs over de techniek van het aanmelden van doorlopende leerroutes en leerlingen. Een leerling in een doorlopende leerroute kan in de VO-fase zitten én aangemeld zijn voor het MBO. 
Bekijk het webinar
Bijeenkomsten
19 / 9
 
Landelijke dag Sterk Techniekonderwijs
10 / 11
 
Digitale basistraining 'Samen veranderen 2022-2023'
Inspiratievoorbeelden
Samen leren in het Techlab Eelde
Zelf dingen maken, uitproberen en ontdekken dat techniek leuk en spannend is, daar gaat het om in het Techlab in Eelde. Het eerste Techlab van de STO-regio Assen maakte een vliegende start. Een paar maanden na de opening zijn alle tijdsloten volgeboekt.
Lees het inspiratievoorbeeld
Het Bouwhuis: Leerlingen en studenten renoveren échte woningen
Een project dat al ruim vijftien jaar bestaat en een begrip is in ’t Gooi. Hier werken zowel vmbo-leerlingen als mbo-studenten samen aan het renoveren en verduurzamen van een bestaande huurwoning. Hoeveel praktijk wil je hebben?!
Lees het inspiratievoorbeeld
FAQ
Een vraag over Sterk Techniekonderwijs? Kijk tussen de veelgestelde vragen. Grote kans dat het antwoord op uw vraag erbij staat.  
Veelgestelde vragen
Contact
Heeft u een vraag over Sterk Techniekonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterktechniekonderwijs.nl.
Twitter   LinkedIn   Youtube