Webinar over de nieuwe leerweg en het programma TIV en T&T | Onderzoek VSO-leerlingen en techniek | Techniek Tastbaar Assen | Teamspot: een platform met stage-gegevens
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Voortgangsrapportage | Nieuwe webinars STO gepland | Onderwijsbevoegdhedenstelsel | Regionale LOB-visie en STO | Doorstroomcijfers in regioportretten Online lezen  |  Afmelden
Sterk Techniek onderwijs
10 mei 2022
29% van de vmbo-leerlingen kiest voor een bètatechnische vervolgopleiding in het mbo
Beste heer/mevrouw,
29% van de vmbo-leerlingen kiest voor een bètatechnische vervolgopleiding in het mbo
Vanuit de basisberoepsgerichte leerweg is het percentage leerlingen dat kiest voor een vervolgopleiding in de bètatechniek in de afgelopen jaren geleidelijk toegenomen tot 33% in 2020/2021. Ook het aandeel vanuit de kaderberoepsgerichte leerweg stijgt: van 30% in 2013/14 naar 32% in 2020/21. 
Bekijk meer doorstroomcijfers
Webinar over de nieuwe leerweg en het programma TIV en T&T 
Op 25 mei vertelt Jan ten Napel, medewerker van SLO, de laatste stand van zaken rond de nieuwe leerweg en het programma TIV. Corien van den Ende van het Kaj Munk College en Peter Niesten van het Over-Y College vertellen over hun ervaringen met het programma Technologie en toepassing.
Meld u aan
Maak het voor vso-leerlingen aantrekkelijk om voor techniek te kiezen
In het voortgezet speciaal onderwijs (vso) is de instroom van jongeren die kiezen voor techniek relatief klein. De Sterk techniekonderwijs-regio Het Techniekloket heeft onderzoek gedaan naar hoe we vso-leerlingen enthousiast kunnen maken voor een keuze voor een technische toekomst. 
Lees de aanbevelingen
Techniek Tastbaar Assen: leerlingen ontdekken hoe breed het begrip techniek is
Op 8 april 2022 vond het evenement Techniek Tastbaar plaats. Dit is een evenement dat georganiseerd wordt door de regio Assen om leerlingen meer met bedrijven in contact te brengen en te laten zien wat voor verschillende soorten techniek er bestaan. 
Bekijk de sfeerimpressie
Teamspot: hét platform dat alle stage-gegevens voor je verzamelt
Iedereen die iets te maken heeft met het regelen van stages kent het wel: bedrijven benaderen, leerlingen op het juiste spoor zetten, stage-overeenkomsten via de leerlingenadministratie laten verzorgen en nog zo wat van die handelingen. Het online programma Teamspot lost dit in één keer voor je op.
Lees het artikel
25 / 05
 
STO LIVE: Nieuwe leerweg, TIV en T&T
Digitale basistraining 'Samen veranderen' 2022-2023
Starten er in uw STO-regio na de vakantie nieuwe programma-managers, (deel)projectleiders of werkgroepleiders? Deze training biedt collega’s die voor het eerst aan de slag gaan met Sterk Techniekonderwijs handvatten om grip te krijgen op de veelal omvangrijke veranderprocessen. 
Meld u aan
FAQ
Een vraag over Sterk Techniekonderwijs? Kijk tussen de veelgestelde vragen. Grote kans dat het antwoord op uw vraag erbij staat.  
Veelgestelde vragen
Contact
Heeft u een vraag over Sterk Techniekonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterktechniekonderwijs.nl.
Twitter   LinkedIn   Youtube