Welke 14 leerlabs SBO gaan van start? | Bouwstenen helpen bij het vormgeven van de doorlopende leerroutes | Het Groene Lyceum: ideale tussenstap naar het hbo
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Doorlopende leerroute in Assen | Komende webinars | Trainingen nieuwe leerweg | Loopbaanleren | Bestellen krant Sterk beroepsonderwijs Online lezen  |  Afmelden
Sterk beroeps onderwijs
10 maart 2022
21 maart: webinar 'Een geïntegreerde leerroute in de praktijk'. Schrijf nu in!

Beste heer/mevrouw,
 

Schrijf in voor het webinar over een geïntegreerde leerroute
Het Zone College, een groen-school, in het oosten van Nederland, biedt op drie locaties ‘VMR-2.0-trajecten’ aan. Geïntegreerde leerroutes van vmbo-basisberoepsgericht naar 6 mbo-kwalificatiedossiers op niveau 2. Naast deze ‘VMR-2.0-trajecten’, wordt ook de ‘gewone’ basisberoepsgerichte leerweg aangeboden. Hoe dit past binnen de regels van doorlopende leerroutes (en wat die regels zijn) komt aan de orde op 21 maart van 15.00 tot 16.00 uur.
Meld u aan
Welke 14 leerlabs SBO gaan van start?
In 2022 volgen we 14 leerlabs die in het kader van Sterk Beroepsonderwijs in een regio samenwerken aan een goed en toegankelijk onderwijsaanbod en/of doorlopende leerroutes. Welke vo- en mbo-instellingen werken samen in de verschillende leerlabs? 
Bekijk het overzicht
Bouwstenen helpen bij het vormgeven van doorlopende leerroutes
Werkt u aan een doorlopende leerlijn of een doorlopende leerroute, kijk dan ook naar de bouwstenen op onze website. Er zijn bouwstenen over verschillende onderwerpen, als de onderwijstijd, de samenwerkingsovereenkomst, de teambevoegdheid. Die passen bij een doorlopende leerroute, maar bouwstenen als ‘van idee naar uitvoering’, ‘ken uw regio’, ‘altijd een passend vervolg’ of ‘examinering’ kunnen ook heel goed gebruikt worden bij het ontwikkelen van een doorlopende leerlijn.
Bekijk de bouwstenen
Vraag van de maand
Waar is informatie te vinden over de situatie in onze regio?
Er zijn diverse informatieproducten beschikbaar op de website die u hierbij kunnen helpen. In de stroomdiagrammen ‘Bestemming na het VMBO’ vindt u leerlingenstromen tussen vmbo-vestigingen en mbo-instellingen. Op de figuren en landkaarten ‘Onderwijs in de regio in cijfers’ vindt u informatie over het beroepsonderwijs (vo, mbo en hbo) en arbeidsmarkt op basis van de woonplaats van de jongere. 
 
Terugkijken webinar 'Van samenwerking naar een doorlopende leerroute in Drenthe'
Op 7 februari 2022 werd de reeks webinars Bouwen aan Sterk  beroepsonderwijs voortgezet met een webinar over doorlopende leerroutes in Drenthe. Huubs Hubbeling, Karin Stoffers en Geert Jan Siebring vertelden over hun ervaringen en plannen.  
Bekijk het webinar
21 / 3
 
Webinar
Een geïntegreerde leerroute in de praktijk
Inspiratievoorbeelden
Het Groene Lyceum: ideale tussenstap naar het hbo
Het Groene Lyceum is een doorlopende leerroute voor leerlingen met tenminste een TL-advies die óók graag praktisch bezig zijn. In zes jaar doorlopen ze een vmbo- en mbo niveau 4-opleiding, waarna ze door kunnen stromen naar het hbo. Terra in Assen was een van de eerste scholen met zo’n Groen Lyceum. Wat is er sindsdien veranderd en hoe kijkt de eerste lichting studenten terug?
Lees het inspiratievoorbeeld
Zonder overstap een startkwalificatie behalen
In het schooljaar 2021-2022 is een eerste groep van vijftien vmbo’ers van Nuborgh College Oostenlicht in Elburg begonnen aan een nieuwe route. Daarin kunnen ze zonder overstap een startkwalificatie behalen. Teamleider bovenbouw
Gert Jan van der Kolk vertelt over de samenwerking met mbo Menso Alting die resulteert in een krachtige en flexibele leerroute.
Lees het inspiratievoorbeeld
Blijf op de hoogte en volg ons ook op LinkedIn. 
mbo raad
 
vo raad
 
aoc raad
stichting platform vmbo
 
platform theoretische leerweg
Contact
Heeft u een vraag over Sterk beroepsonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterkberoepsonderwijs.nl.