Regioportretten 2021-2022 | Terugblik webinar hybride professionals | Aanmelden webinar doorlopende leerroutes | Inspiratie uit de regio's
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Voortgangsrapportage | Nieuwe webinars STO gepland | Onderwijsbevoegdhedenstelsel | Regionale LOB-visie en STO | Doorstroomcijfers in regioportretten Online lezen  |  Afmelden
Sterk Techniek onderwijs
1 februari 2022
Meer leerlingen kiezen voor het beroepsgerichte vmbo
Beste heer/mevrouw,
Meer leerlingen kiezen voor het beroepsgerichte vmbo
Uit de instroomcijfers vanuit de oktobertelling 2020-2021 van DUO blijkt dat voor het eerst sinds 2016 het percentage leerlingen in leerjaar 3 van het beroepsgerichte vmbo toeneemt. Terwijl het gehele voortgezet onderwijs een dalende trend heeft met opnieuw een lichte daling dit jaar. 
Lees het bericht
Regioportretten bevatten de nieuwste cijfers
Met de toevoeging van de nieuwe cijfers vanuit de oktobertelling, zijn de instroomcijfers van het schooljaar 2021-2022 te bekijken in het regioportret. Naast een beeld van het aantal leerlingen over de profielen in de STO-regio, is het ook mogelijk om de aantallen te bekijken per vestiging.  
Bekijk de regioportretten
Aan de slag met strategisch personeelsbeleid
Eén van de ambities van scholen is om te komen tot een lerende cultuur waarin het niet alleen draait om het leren van leerlingen, maar ook om het leren van docenten en schoolleiders. Om hieraan te kunnen voldoen is goed HR-beleid nodig. 
Lees dit artikel uit de docententoolkit
Webinar 'Op weg naar doorlopende leerroutes' op 16 maart
Dit thema is al een keer bij STO LIVE aan bod gekomen, maar het blijkt zo’n grote rol te spelen in de regio’s dat we op woensdag 16 maart gezamenlijk verder op weg naar doorlopende leerroutes gaan. Naast een update van de wet & regelgeving gaan we met alle betrokkenen van een leerroute in gesprek in een STO-regio.
Meld u aan
Terugkijken webinar 'Versterk uw techniekteam met hybride professionals'
"Grensgangers”, die term viel bij het STO LIVE-webinar van 19 januari meerdere malen om hybride professionals te omschrijven. Het laat zien dat de rol van deze hybride professionals een duidelijk andere is (of zou moeten zijn) dan die van andere, niet-hybride docenten en technische werknemers. En daar ligt ook hun meerwaarde; op het grensvlak van school en bedrijf zorgen ze ervoor dat ervaring en expertise naar beide kanten meer gaat stromen.
Bekijk het webinar
Meld u aan voor de webinars
16 / 03
 
STO LIVE: Doorlopende leerroutes
25 / 05
 
STO LIVE: Nieuwe leerweg
Peiling van cofinanciering binnen Sterk Techniekonderwijs

Het ministerie van OCW wil graag advies van de landelijke ondersteuning STO over het percentage cofinanciering dat in de transitiefase (huidige fase) behaald moet worden. Wat is de stand van zaken binnen uw regio? 
Vul de peiling in
Inspiratievoorbeelden
STO Zoetermeer versterkt samenwerking bedrijven 
Alle programmalijnen zijn volop in ontwikkeling bij STO Zoetermeer. We spreken met Nicole Hofland, programmamanager publiek-private samenwerking, over wat er de afgelopen periode zoal is gebeurd en wat er nog staat te gebeuren in STO regio Zoetermeer.  
Lees het inspiratievoorbeeld
Tabor College d'Ampte maakt leerlingen basisschool enthousiast voor oude én nieuwe techniek
Twee jonge, gedreven docenten, Denis Keetman en Sam Knol van het Tabor College D’Ampte uit Hoorn, maken met hun activiteiten leerlingen van basisscholen enthousiast voor oude én nieuwe techniek. 
Lees het inspiratievoorbeeld
FAQ
Een vraag over Sterk Techniekonderwijs? Kijk tussen de veelgestelde vragen. Grote kans dat het antwoord op uw vraag erbij staat.  
Veelgestelde vragen
Contact
Heeft u een vraag over Sterk Techniekonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterktechniekonderwijs.nl.
Twitter   LinkedIn   Youtube