Voortgangsrapportages 2021 | Lerarenstage techniek | Versterk uw techniekteam met hybride professionals | Ondernemersontbijt op school
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Voortgangsrapportage | Nieuwe webinars STO gepland | Onderwijsbevoegdhedenstelsel | Regionale LOB-visie en STO | Doorstroomcijfers in regioportretten Online lezen  |  Afmelden
Sterk Techniek onderwijs
11 januari 2022
Peiling van cofinanciering binnen Sterk Techniekonderwijs
Beste heer/mevrouw,
Cofinanciering binnen Sterk Techniekonderwijs
Door de COVID-19 maatregelen is het voor sommige regio’s lastig de cofinanciering in het kader van Sterk Techniekonderwijs te realiseren. Het ministerie van OCW wil graag advies van de landelijke ondersteuning STO over het percentage cofinanciering dat in de transitiefase (huidige fase) behaald moet worden. Wat is de stand van zaken binnen uw regio? 
Vul de peiling in
Voortgangsrapportages 2021
Alle regio’s hebben hun voortgangsrapportage keurig op tijd ingeleverd bij DUS-I. Voor 15 maart 2022 krijgen alle penvoerders een reactie van DUS-I. Als we door onze oogharen naar de stand van zaken STO tot 1 juli 2021 kijken dan worden er een aantal grote lijnen zichtbaar.
Lees het bericht
Hybride docenten inzetten in het technisch vmbo
In het (voorbereidend) beroepsonderwijs werken steeds vaker hybride docenten: mensen die het docentschap  combineren met een andere baan bij een andere onderwijsinstelling of in het bedrijfsleven. Wat is hiervan de meerwaarde in het technisch vmbo? 
Lees dit artikel uit de docententoolkit
Webinar 'Versterk uw techniekteam met hybride professionals' op 19 januari
We spreken met onderzoekers en met ervaringsdeskundigen uit scholen die werken met hybride professionals. We verkennen hoe er meer hybride professionals geworven kunnen worden, wat de meerwaarde van het werken met hybride professionals is en hoe om te gaan met praktische knelpunten in de dagelijkse praktijk.
Meld u aan
Meld u aan voor de webinars
19 / 01
 
STO LIVE: Versterk uw techniekteam met hybride professionals
16 / 03
 
STO LIVE: Doorlopende leerroutes
25 / 05
 
STO LIVE: Nieuwe leerweg
Lerarenstage techniek
Binnen het traject van ‘Sterk Techniek Onderwijs” (STO) van de regio Amersfoort (T is for Tech), bestaat de mogelijkheid om per docent een aantal dagen op stage te gaan. Leon Bijl, docent/ sectieleider Mobiliteit & Transport liep een drietal stages. Wat waren zijn ervaringen?
Lees het artikel
Examens VO 2022: anders dan anders
Voor het derde jaar op rij verlopen de examens VO in 2022 anders dan anders. Net voor de Kerst heeft Minister Slob bekend gemaakt dat leerlingen ook in 2022 kunnen kiezen of ze een vak afsluiten in het eerste of tweede tijdvak. Dit geldt niet voor leerlingen in de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg. 
Meer weten?
Inspiratievoorbeelden
De duurzame zonnebloemen van ECOPLANT 
Hans Veenemans, initiatief-nemer van ECOPLANT zonvolgend solar systeem, heeft een missie: de wereld een stukje duurzamer maken. Dat doet hij het liefst samen met jonge mensen die hij wil enthousiasmeren voor duurzaam techniekonderwijs. Leerlingen kunnen door middel van hippe lesprogramma’s eigenhandig in enkele weken een heuse Ecoplant maken. 
Lees het inspiratievoorbeeld
TechniekPact West-Friesland pakt goed door
Het TechniekPact West-Friesland is een actieve club waarin vier vmbo’s, twee
mbo’s, twee po-stichtingen, een praktijkschool en een vso samenwerken met
brancheorganisaties, bedrijven en gemeenten uit de regio. Enkele opvallende
activiteiten, zoals het ondernemersontbijt op school,  bespreken we met Gerben Bakker, programmaleider STO WestFriesland.
Lees het inspiratievoorbeeld
FAQ
Een vraag over Sterk Techniekonderwijs? Kijk tussen de veelgestelde vragen. Grote kans dat het antwoord op uw vraag erbij staat.  
Veelgestelde vragen
Contact
Heeft u een vraag over Sterk Techniekonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterktechniekonderwijs.nl.
Twitter   LinkedIn   Youtube