Hoe gaat de structurele fase van STO eruit zien? | Hotspot Techniek aan Zee in Scheveningen | 19 januari: webinar over docententekort
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Voortgangsrapportage | Nieuwe webinars STO gepland | Onderwijsbevoegdhedenstelsel | Regionale LOB-visie en STO | Doorstroomcijfers in regioportretten Online lezen  |  Afmelden
Sterk Techniek onderwijs
7 december 2021
Leerlingen aan de slag in technische hotspots in Veen en Scheveningen
Beste heer/mevrouw,
Techniek Hotspot Tibo-Veen
Vierdejaars leerlingen Elektro van het Gilde Vakcollege Techniek gaan aan het werk bij Installateur Tibo-Veen in Veen waar ze zonnepanelen gaan monteren en demonteren en metingen verrichten. Deze technische hotspot voor Sterk Techniekonderwijs is een hele mooie samenwerking tussen 4 vmbo-scholen van STO-GOAL (Sterk Techniek Onderwijs Gorinchem-Altena) en Tibo-Veen.
Bekijk de video
Vraag van de maand
1 januari 2024 start de structurele fase van STO. Hoe gaat deze eruit zien?
Het antwoord op deze vraag is nog niet te geven. Wel wordt er al over nagedacht. OCW heeft verschillende partijen gevraagd haar advies te geven. Partijen als de Federatie Techniek en Vakmanschap, de beoordelingscommissie en de projectleiding van de landelijke ondersteuning. 
Lees het gehele antwoord
Denk mee over de website Sterk Techniekonderwijs
De website Sterk Techniekonderwijs groeit en groeit. Steeds mee content wordt geplaatst, maar soms is het moeilijk een verhaal te vinden. We zoeken uit verschillende regio’s een paar mensen die met ons mee willen denken en suggesties hebben om de site te optimaliseren. 
Meld u aan
Hoe houd je zij-instromers geïnteresseerd
voor het onderwijs?
Veel zij-instromers in het technisch vmbo verlaten binnen een paar jaar
het onderwijs weer. Om het docententekort duurzaam te verminderen moet er dus niet alleen aandacht besteed worden aan het werven van zij-instromers, maar
ook aan het vasthouden ervan! 
Lees dit artikel uit de docententoolkit
Meld u aan voor de webinars
19 / 01
 
STO LIVE: Docententekort
16 / 03
 
STO LIVE: Doorlopende leerroutes
25 / 05
 
STO LIVE: Nieuwe leerweg
Terugblik webinar: Hoe framing het kiezen voor techniek kan beïnvloeden
Formuleer positief, wees concreet, luister goed naar de ander, pas op voor valkuilen en hou vol; dat waren heel kort samengevat de framing-vuistregels die taalstrateeg Jolijn Mes ons tijdens STO LIVE op 1 december meegaf. Ook benieuwd hoe u jongeren kunt enthousiasmeren voor techniek? 
Bekijk het webinar
Digizine Let’s Move over samenwerking bedrijfsleven en M&T
Het Platform Mobiliteit & Transport heeft een digitaal magazine uitgegeven over de samenwerking van het bedrijfsleven en M&T. Branches en het onderwijs willen hiermee een goede impuls geven aan een kwalitatief goed, innovatief en dekkend aanbod M&T onderwijs in alle STO-regio’s van het land.
Lees het digizine
Inspiratievoorbeelden
Hotspot Techniek aan Zee in Scheveningen
Het Maris College in Den Haag kent in totaal zes vestigingen en die liggen allemaal aan de kust. De gedroomde plek voor een Hotspot zou daarom natuurlijk aan de kust moeten liggen. Projectleider Marie-Anne van der Toorn zocht en vond die gedroomde plek: de voormalige kantine van de visafslag in Scheveningen.
Lees het inspiratievoorbeeld
Leerlingen uit STO-regio Nijmegen maken kennis met de 7 werelden van techniek
Hoe laat je jongeren kennismaken met de volle breedte van techniek? En hoe maak je ze bewust van het feit dat de hele samenleving en hun eigen leven doordesemd is van technologie? In STO-regio Nijmegen gingen ze samen op zoek naar het antwoord.
Lees het inspiratievoorbeeld
FAQ
Een vraag over Sterk Techniekonderwijs? Kijk tussen de veelgestelde vragen. Grote kans dat het antwoord op uw vraag erbij staat.  
Veelgestelde vragen
Contact
Heeft u een vraag over Sterk Techniekonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterktechniekonderwijs.nl.
Twitter   LinkedIn   Youtube