Kamerbrief over voortgang STO | Oproep: interviews uit de praktijk | STO-webinars | Let's Play the Game | Wetenschap & Technologieloket
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Voortgangsrapportage | Nieuwe webinars STO gepland | Onderwijsbevoegdhedenstelsel | Regionale LOB-visie en STO | Doorstroomcijfers in regioportretten Online lezen  |  Afmelden
Sterk Techniek onderwijs
2 november 2021
STO Dronten als 78e regio van start: Sterk Techniekonderwijs nu landelijk dekkend
Beste heer/mevrouw,
STO Dronten als 78e regio van start
Nadat een eerdere poging tot samenwerking in het kader van het Sterk Techniekonderwijs onvoldoende vruchtbaar is gebleken, is het dan toch gelukt. Ook de regio Dronten kan toegevoegd worden aan het STO-landschap en daarmee is er sprake van een landelijk dekkend STO-netwerk.
Lees het bericht
Kamerbrief over voortgang Sterk Techniekonderwijs
Minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) heeft op 18 oktober 2021 het 1e monitoringsrapport over het programma Sterk Techniekonderwijs (STO) naar de Tweede Kamer gestuurd. Hij informeert de Kamer over de belangrijkste ontwikkelingen. De bijlage daarbij gaat over monitorgegevens en voortgang in het 1e jaar van het programma Sterk Techniekonderwijs (STO).
Lees de kamerbrief
Interviews uit de praktijk met leerlingen, docenten of ouders
Wat is de impact van STO op het niveau van de scholen? In een nieuwe interviewreeks willen wij graag leerlingen, ouders en docenten die met STO-activiteiten in aanraking zijn gekomen, laten vertellen over hoe ze dat hebben ervaren en hoe hun kijk op techniek erdoor is veranderd. Interesse? Laat het ons weten!
Meld u aan
Wie zijn de leraren van morgen?
Eén van de manieren om het tekort aan docenten op te lossen is het werven van nieuwe talenten voor het onderwijs. Maar hoe bereikt u deze nieuwe talenten? In dit artikel vindt u informatie over de drijfveren van potentiële docenten en hoe u deze kunt benutten bij het werven van nieuwe docenten voor het technisch onderwijs.
Lees dit artikel uit de docententoolkit
Vraag van de maand
Voor 1 november is de voortgangsrapportage ingediend. Wanneer ontvangt de penvoerder hier een reactie op?
In het eerste kwartaal van 2022 ontvangen de regio’s een inhoudelijke reactie op de voortgangsrapportage. 
Meer veelgestelde vragen
Meld je aan voor de webinars
01 / 12
 
STO LIVE: Kiezen voor Techniek
19 / 01
 
STO LIVE: Docententekort
16 / 03
 
STO LIVE: Doorlopende leerroutes
25 / 05
 
STO LIVE: Nieuwe leerweg
Terugblik webinar techniekverwante scholen in STO
Ook scholen zonder “harde” technische profielen doen ertoe binnen STO. Zo wordt dat in ieder geval ervaren door de VO- en VSO- scholen in regio Techniekpact West-Friesland. In de aflevering van STO LIVE van 6 oktober 2021 vertelden ze wat ze daarvoor hebben gedaan.
Bekijk het webinar
Inspiratievoorbeelden
Let's Play the Game: speciale aandacht voor VSO-leerlingen
Het samenwerkingsverband STO Apeldoorn en de Stichting New Techpark hebben op 5 oktober 2021 het Techniekfestival Let's Play the Game georganiseerd voor VO-scholen. Leerlingen konden op een leuke manier ontdekken in welke werkvelden techniek eigenlijk allemaal een rol speelt. 
Lees het inspiratievoorbeeld
Wetenschap & Technologieloket nu ook voor uitleen van materialen
Sinds 2020 is het voor basisscholen verplicht om wetenschap en technologie aan te bieden. Om PO-leerkrachten hierbij te ondersteunen heeft STO Noordoost-Overijssel vorig jaar het digitale W&T loket gelanceerd. Begin oktober 2021 is daar een uitleenfunctie voor materialen aan toegevoegd.
Lees het inspiratievoorbeeld
FAQ
Een vraag over Sterk Techniekonderwijs? Kijk tussen de veelgestelde vragen. Grote kans dat het antwoord op uw vraag erbij staat.  
Veelgestelde vragen
Contact
Heeft u een vraag over Sterk Techniekonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterktechniekonderwijs.nl.
Twitter   LinkedIn   Youtube