Voortgangsrapportage | Nieuwe webinars STO gepland | Onderwijsbevoegdhedenstelsel | Regionale LOB-visie en STO | Doorstroomcijfers in regioportretten Online lezen  |  Afmelden
Sterk Techniek onderwijs
7 september 2021
Samenwerking in de regio is goed op gang!
Beste heer/mevrouw,
STO-regio's goed op weg naar een toekomstbestendig vmbo
In de afgelopen maanden heeft de ondersteuning van Sterk Techniekonderwijs een -overwegend digitale- ronde gemaakt langs bijna 80% van de STO-regio’s. De ronde leidde ons van Bonaire tot Groningen, van Maastricht tot Rotterdam. In de vorm van een reflectiegesprek hebben we gezamenlijk teruggekeken op het afgelopen jaar. Wat blijkt: veel regio’s zijn goed op weg!
Lees het bericht
Vraag van de maand
De voortgangsrapportage moet voor 1 november ingediend worden. Hoe moet deze verstuurd worden?
U kunt nu al de voortgangsrapportage opstellen aan de hand van het op de website gepubliceerde format. Daarbij moet in ieder geval worden teruggekoppeld over de verplichtingen die in de beschikking zijn meegegeven. Alle penvoerders van de STO-regio’s ontvangen binnenkort een persoonlijke link naar een online omgeving waar het ingevulde format voor de voortgangsrapportage met de gevraagde bijlagen geüpload kan worden.
Meer veelgestelde vragen
Positieve reacties op STO LIVE; volgend seizoen start in oktober
Dank voor uw reacties op de enquête over de webinars. De inhoud en de interactiemogelijkheden tijdens de webinars werden door de meeste respondenten positief beoordeeld. Genoeg reden dus om door te gaan met dit concept, en dat doen we dan ook.
Aanmelden
Het onderwijsbevoegdhedenstelsel
In dit artikel geven we overzicht van de huidige stand van zaken en actuele ontwikkelingen rondom het bevoegdhedenvraagstuk, voor zover ze betrekking hebben op de technische beroepsgerichte programma’s van het vmbo.
Lees dit artikel uit de docententoolkit
Regionale LOB-visie en verbinding met STO
Als je onderwijs wilt waarin leerlingen en docenten contextrijk leren, kun je dat nóg krachtiger maken door loopbaancompetenties daaraan te koppelen. 
Mirjam Bakker (Veluwe en projectleider STO-A) en Hildegonde Mostert (programmaleider Sterk Techniekonderwijs Apeldoorn e.o.) vertellen over de regionale LOB-visie en de verbinding met Sterk Techniekonderwijs (STO).
Lees het artikel
Regioportretten 2020-2021 nu ook voorzien van doorstroomcijfers
De regioportretten van Sterk Techniekonderwijs bieden u inzicht in de leerlingenaantallen uitgedrukt in profielen van uw STO-regio. Daarnaast vindt u leerlingenprognoses en vanaf vandaag ook de meest recente doorstroomcijfers in de portretten. 
Lees het bericht
06 / 10
 
STO LIVE: Techniekverwante scholen in Sterk Techniekonderwijs
01 / 12
 
STO LIVE: Kiezen voor Techniek
Inspiratievoorbeelden
In Nijkerk brengt CNC-techniek bedrijf en school samen
Een samenwerking tussen het Corlaer College in Nijkerk, het Van Lodenstein College in Hoevelaken en STYLE CNC, heeft geresulteerd in een hybride docentschap en een nieuw keuzevak. René van de Groep van het Corlaer College legt uit hoe ze dit hebben aangepakt.
Lees het inspiratievoorbeeld
Keuzevak geeft leerlingen kijkje bij international VDL in Almelo
Stefan Dries, productiemanager bij VDL in Almelo, besloot zelf het onderwijs te benaderen met een verzoek voor een samenwerking. Binnen twee maanden werd er een pilot en een keuzevak uitgewerkt. “Het is noodzaak dat ik op zoek ga naar jongeren die interesse hebben.” 
Lees het inspiratievoorbeeld
FAQ
Een vraag over Sterk Techniekonderwijs? Kijk tussen de veelgestelde vragen. Grote kans dat het antwoord op uw vraag erbij staat.  
Veelgestelde vragen
Contact
Heeft u een vraag over Sterk Techniekonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterktechniekonderwijs.nl.
Twitter   LinkedIn   Youtube