Regeling Sterk Techniekonderwijs aangepast | Evalueren van STO-activiteiten in de regio | Webinar: Omgaan met krimp in de techniek | Online basistraining 'Samen veranderen' Online lezen  |  Afmelden
Sterk Techniek onderwijs
8 juni 2021

STO-geld structureel zegt minister Slob
Beste heer/mevrouw,
Minister Slob in gesprek met drie regio's
20 mei heeft minister Slob gesproken met drie regio's. In een digitale ontmoeting vertelde de minister dat hij diezelfde week zijn handtekening had gezet onder een wijziging van de subsidieregeling. Ook gaf minister Slob nog eens nadrukkelijk aan dat Sterk Techniekonderwijs geen voorbijgaand project is, maar dat er structureel geld is toegezegd, ook na 2023.
Lees het bericht
Website in een nieuw jasje
De homepage van de site van STO is dynamischer en actueler geworden, maar een grote verandering is te zien op de regiopagina’s. De regiopagina’s zijn ‘kleine websites in de grote website’ geworden. Ook de homepage van elke regio nodigt uit om verder te kijken. 
Lees over het redesign 
Online spreekuur: Evalueren van STO-activiteiten in de regio
De regio Twente heeft een gezamenlijk plan ontwikkeld voor het evalueren en monitoren van STO-activiteiten. Bekijk hier alvast hoe de regio dit aanpakt en ga op woensdag 16 juni in gesprek over hoe u dit kunt opzetten in uw regio!
Aanmelden
Hoe pak je het maken van een nulmeting aan?
Het meten van de effecten van de eigen activiteiten kan lastig zijn. Alle regio’s doen dit jaar een nulmeting, maar hoe pak je dat aan? Twee betrokkenen, Thaisa Rougoor uit de regio Twente en Marleen Schrijver uit de regio Amersfoort e.o. vertellen meer over hun aanpak.
Lees het interview
Imago van het onderwijs
Bij het aantrekken van nieuw talent voor het onderwijs helpt een algemeen positief imago van de sector. Uit onderzoek blijkt dat de maatschappelijke waardering voor docenten groter is dan ze zelf denken.
Lees dit artikel uit de docententoolkit
Webinar: Omgaan met krimp in de techniek

De laatste uitzending van Sterk Techniekonderwijs Live voor de zomer gaat over krimp en leerlingendaling en vindt plaats op woensdag 30 juni 2021 om 15.00 uur. U kunt nog inschrijven!  

Aanmelden
Online basistraining Samen veranderen 2021-2022
Om regionale programmamanagers, (deel)projectleiders en werkgroepleiders te ondersteunen wordt vanuit Sterk Techniekonderwijs een online training van vier dagdelen 'Samen veranderen' georganiseerd. De training start op donderdag 4 november 2021.  
Meer informatie
Wie wint de hoofdprijs van de Spotlight?
De eerste aanmeldingen voor de Spotlight Sterk Techniekonderwijs zijn binnen. Op de site vindt u de initiatieven die door collega’s uit de STO-regio’s genomineerd zijn voor een plekje in de Spotlight en maakt u kennis met de drijvende krachten achter deze activiteiten.
Bekijk de genomineerden
16 / 06
 
Online spreekuur: Evalueren van STO-activiteiten in de regio
30 / 06
 
Sterk Techniekonderwijs LIVE
Webinar: Omgaan met krimp in de techniek
04 / 11
 
Online basistraining 'Samen veranderen' 2021-2022
Inspiratievoorbeelden
App biedt hulp bij techniekwerkstukjes op PO
Een app om het techniekonderwijs in het PO in de regio Haarlemmermeer te ondersteunen, kwam ondanks corona toch van de grond. Programmamanager Hans Luijk en Maurice Prins van AR Producties leggen uit hoe ze te werk zijn gegaan.
Lees het artikel
Broshuis leerlijn slaat brug tussen onderwjs en toekomst
In de regio Kampen is een nieuwe leerlijn vernoemd naar het bedrijf waarmee wordt samengewerkt. Zo laat het onderwijs zien dat ze samenwerken met bedrijven uit de regio en zet de fabrikant zich in voor de technieksector.
Lees het artikel
FAQ
Een vraag over Sterk Techniekonderwijs? Kijk tussen de veelgestelde vragen. Grote kans dat het antwoord op uw vraag erbij staat.  
Veelgestelde vragen
Contact
Heeft u een vraag over Sterk Techniekonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterktechniekonderwijs.nl.
Twitter   LinkedIn   Youtube