Meer goede docenten voor het technisch beroepsonderwijs | Maak kans op een mooie prijs met de Spotlight | Online onderwijs is belangrijk voor een leven lang ontwikkelen | Hybride docentschap Online lezen  |  Afmelden
Sterk Techniek onderwijs
11 mei 2021
Nieuwe STO-toolkit voor het aantrekken, behouden en professionaliseren van docenten
Beste heer/mevrouw,
Maak kans op een mooie prijs met de Spotlight!
De eerste inzendingen voor de Spotlight Sterk Techniekonderwijs worden binnenkort op de website gepubliceerd. Alle deelnemers ontvangen een leuke attentie én dingen mee naar de grote hoofdprijs. Inmiddels kunnen we bekend maken welke hoofdprijs er te winnen is met de Spotlight.
Lees meer over de Spotlight
Nieuwe toolkit voor het aantrekken, behouden en professionaliseren van docenten
Welke aanpak hanteren regio's om in de toekomst voldoende goed geschoolde technische vakmensen in te kunnen zetten? We hebben diverse aanpakken uit de regioplannen geïnventariseerd en in drie clusters verdeeld bij het ontwikkelen van een docententoolkit.  
Bekijk de docententoolkit
'Online onderwijs is belangrijk voor een leven lang ontwikkelen'
Rob Fastenau is met pensioen, wat hem de ruimte geeft om deel te nemen aan de beoordelings-commissie van STO en om meer energie te steken in de Stichting Techniekpromotie. Hij broedt erop hoe we bèta- en techniekpromotie, het techniekonderwijs en een leven lang ontwikkelen beter vorm kunnen geven.
Lees het interview 
Terugblik Sterk Techniekonderwijs LIVE: webinar over keuzevakken in samenwerking met het bedrijfsleven
Stel een concrete vraag en begin klein. Dat waren twee adviezen die tijdens het webinar ‘Keuzevakken in het bedrijfsleven’ gegeven werden. Tijdens het webinar gingen de regio’s Achterhoek en Twente met elkaar in gesprek.
Bekijk het webinar
'Hybride docentschap draait om wisselwerking en kennisdeling'
Er wordt steeds meer ingezet op het werven en binden van hybride docenten. Zij hebben een grote meerwaarde voor de samenwerking tussen het onderwijs en
het bedrijfsleven, aldus Rian van Noord, coach en adviseur voor de STO-regio’s over dit onderwerp.
Lees het interview
Het nieuwe technologielokaal is belangrijk voor Bonaire
Ook op Caribisch Nederland wordt volop aan de STO-doelen gewerkt. Ondanks grote afstanden en verschillen in onderwijs, wordt er met drie partners hard gewerkt om het techniekonderwijs te verbeteren. Het zijn geen kleine obstakels waar programmaleider Elton Johnson mee te maken heeft. 
Lees het artikel
26 / 05
 
Sterk Techniekonderwijs LIVE
Webinar: Techniekverwante scholen in Sterk Techniekonderwijs
30 / 06
 
Sterk Techniekonderwijs LIVE
Webinar: Omgaan met krimp in de techniek
Niet elk aanbod is een STO-aanbod
In Sterk Techniekonderwijs gaat veel geld om. Dat maakt het programma voor commerciële aanbieders interessant. Met enige regelmaat krijgen we de vraag van regio’s of een aanbieding die zij ontvangen hebben een “STO-aanbieding” is, vaak omdat er in de aanbieding staat dat er ‘nauw samengewerkt wordt met STO’.
Lees meer over STO-aanbod
FAQ
Een vraag over Sterk Techniekonderwijs? Kijk tussen de veelgestelde vragen. Grote kans dat het antwoord op uw vraag erbij staat.  
Veelgestelde vragen
Contact
Heeft u een vraag over Sterk Techniekonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterktechniekonderwijs.nl.
Twitter   LinkedIn   Youtube