Monitor Sterk Techniekonderwijs | Jan van Nierop blikt terug op 1 jaar STO | Kritische bevragingen bij eerste intervisiebijeenkomsten | STO in de media | De Spotlight Online lezen  |  Afmelden
Sterk Techniek onderwijs
6 april 2021
Actuele onderwerpen aan bod in de komende webinars STO
Beste heer/mevrouw,
Webinars Sterk Techniekonderwijs LIVE
Sterk Techniekonderwijs LIVE besteedt elke maand aandacht aan een actueel thema uit de STO-praktijk. In een webinar van een uur bekijken we good practices op deze thema’s, worden ervaringen en tips gedeeld en gaan we het gesprek aan over wat de voorbeeldaanpak succesvol maakt. Schrijf in voor de webinars in april, mei en juni.
Aanmelden
Monitor Sterk Techniekonderwijs
Het vmbo werkt hard aan sterk, aantrekkelijk en innovatief techniekonderwijs. Deze transitie wordt gemonitord en geëvalueerd onder de vlag van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO). Hebt u een leidinggevende positie in het beroepsgerichte vmbo? U kunt nog deelnemen tot 10 april.
Naar de vragenlijst
Programmaleider landelijk ondersteuningsteam Jan van Nierop kijkt terug op een jaar Sterk Techniekonderwijs
STO is een jaar onderweg. Een jaar waarin corona plannen soms omgooide of uitstelde, maar er gelukkig ook dingen wel lukte. Een goede aanleiding om terug te blikken met enkele ondersteuners. Deze aflevering: Jan van Nierop programmaleider en ondersteuner van enkele regio's.
Lees het interview 
Terugblik Sterk Techniekonderwijs LIVE: Crossovers technologie in andere profielen
Een zitmaaier, een drone, Playmobilpoppetjes, een mobiliteitsbevorderend meelift-bankje, een luidruchtig schaap en een binnenkomende trekker; ze kwamen allemaal voorbij in het STO LIVE-webinar over crossovers met technologie in andere profielen vanuit Aeres Emmeloord. Als je begint met crossovers tussen techniek en andere profielen, dan haal je al snel de buitenwereld in al zijn vormen de school binnen.
Bekijk het webinar
Kritische bevragingen bij eerste intervisiebijeenkomsten
Inmiddels zijn er enkele STO-intervisiebijeenkomsten georganiseerd. Hildegonde Mostert (programmaleider van STO Apeldoorn e.o.) en Cock van der Brugge (programmamanager Tech op Zuid Rotterdam) vertellen waarom ze deelnemen en wat de eerste bijeenkomst opleverde.
Lees het artikel
Wat neemt u mee?
We leven in een vreemde periode, moeten ons aan allerlei regels houden en oplossingen verzinnen voor zaken die anders ‘normaal’ zijn.
De lockdown heeft ook oplossingen gebracht die we niet meer los willen laten. Heeft u zo’n oplossing ontdekt of ontwikkeld? Laat het ons weten.
Neem contact op
Welk initiatief of welke activiteit verdient volgens u de Spotlight?
Het afgelopen jaar is er in de STO-regio’s hard gewerkt om mooie activiteiten te ontwikkelen. Om die inzet op regionaal niveau een landelijk podium te geven introduceren we de Spotlight. Nomineer een initiatief uit uw regio en maak kans op een mooie prijs.
Lees meer over de Spotlight
STO in de media
RTL Z, BNR radio, regionale dagbladen, Sterk Techniekonderwijs staat behoorlijk in de belangstelling van media. Natuurlijk plaatsen we deze berichten, in de vorm van video, audio of printmedia graag op de website. Bent u ook in het nieuws? Laat het ons weten.
Neem contact op
19 / 04
 
Sterk Techniekonderwijs LIVE
Webinar: Keuzevakken in  samenwerking met het bedrijfsleven
26 / 05
 
Sterk Techniekonderwijs LIVE
Webinar: Techniekverwante scholen in Sterk Techniekonderwijs
30 / 06
 
Sterk Techniekonderwijs LIVE
Webinar: Omgaan met krimp in de techniek
Niet elke ondersteuner is een STO-ondersteuner
Af en toe krijgen we berichten dat er mensen contact opnemen met een regio onder de vlag van Sterk Techniekonderwijs, die niet tot het landelijk ondersteuningsteam behoren. Twijfelt u of het in dat geval gaat om een STO-ondersteuner kijk dan even op de website.
Meer over de ondersteuners
FAQ
Een vraag over Sterk Techniekonderwijs? Kijk tussen de veelgestelde vragen. Grote kans dat het antwoord op uw vraag erbij staat.  
Veelgestelde vragen
Contact
Heeft u een vraag over Sterk Techniekonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterktechniekonderwijs.nl.
Twitter   LinkedIn   Youtube