Ondersteuner Lenie van Lieverloo blikt terug op 1 jaar STO | Online werksessies voor werkgroepleiders | De Spotlight | Hybride professionals | Regioportretten 20-21 | XperienceHouse in Nijmegen Online lezen  |  Afmelden
Sterk Techniek onderwijs
2 maart 2021
Leerlingen helpen corona IC met telefoonhouders
Beste heer/mevrouw,
Leerlingen helpen corona IC met telefoonhouders
Vanuit het samenwerkingsverband Passie In Techniek (PIT) hebben leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand en scholengemeenschap Winkler Prins in Veendam telefoonhouders gemaakt voor de intensive care en corona-afdelingen van het Antonius Ziekenhuis in Sneek.
Lees het artikel 
Landelijk ondersteuner Lenie van Lieverloo kijkt terug op een jaar Sterk Techniekonderwijs
STO is een jaar onderweg. Een jaar waarin corona plannen soms omgooide of uitstelde, maar er gelukkig ook dingen wel lukte. Een goede aanleiding om terug te blikken met enkele ondersteuners. Deze aflevering: Lenie van Lieverloo, landelijk ondersteuner.
Lees het interview 
Trainingsaanbod uitgebreid met online werksessies voor werkgroepleiders
We starten in april met een pilot van twee online werksessies, specifiek gericht op deelproject- en werkgroepleiders. Dinsdagmiddag 13 april is het onderwerp 'Omgaan met verschillen in tempo en standpunten in een team'. Donderdagmiddag 22 april gaat het over het opbouwen van een duurzame samenwerking.
Aanmelden
31 / 03
 
Sterk Techniekonderwijs LIVE
Webinar: Cross-overs technologie in andere profielen
19 / 04
 
Sterk Techniekonderwijs LIVE
Webinar: Keuzevakken in  samenwerking met het bedrijfsleven
Aankondiging: de Spotlight

Sterk Techniekonderwijs is nu ruim een jaar onderweg. In die tijd is er in de STO-regio’s hard gewerkt om mooie activiteiten te ontwikkelen. Om die inzet op regionaal niveau een landelijk podium te geven introduceren we de Spotlight!  

Lees meer over de Spotlight
Benadruk ook belang bedrijfsleven bij hybride professionals 
In de gesprekken over hybride docentschap is er te weinig aandacht voor het profijt dat bedrijven uit deze constructie kunnen halen, betogen onderzoekers van Windesheim, Saxion en Fontys. Zij pleiten ervoor om meer te kijken naar de integrale meerwaarde.
Lees meer over dit onderzoek
Update regioportretten Sterk Techniekonderwijs: 2020-2021
De regioportretten van Sterk Techniekonderwijs zijn geüpdatet aan de hand van de nieuwste leerlingenaantallen. Daarnaast treft u de leerlingenprognoses van DUO in de portretten. In juni volgt een actualisering van de arbeidsmarktgegevens. 
Bekijk de actuele data
Inspirerende voorbeelden
Experimenteren en techniek beleven in het XperienceHouse in Nijmegen
Een echt huis bouwen waarin aan alles gesleuteld kan worden. Van zonnepanelen installeren tot sleutelen aan warmtepompen. Het XperienceHouse in Nijmegen draait om levensecht leren, voor vmbo'ers en mbo'ers.
Laat u inspireren
Regio West-Friesland lanceert campagne 'Techniek doet het'
Het maken van een communicatieplan is niet de gemakkelijkste taak voor de regio’s, zo is gebleken. Gerben Bakker, Projectleider TechniekPact West-Friesland, legt uit hoe zij aan de slag zijn gegaan hiermee. 
Laat u inspireren
FAQ
Een vraag over Sterk Techniekonderwijs? Kijk tussen de veelgestelde vragen. Grote kans dat het antwoord op uw vraag erbij staat.  
Veelgestelde vragen
Contact
Heeft u een vraag over Sterk Techniekonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterktechniekonderwijs.nl.
Twitter   LinkedIn   Youtube