Stage in coronatijd | Terugblik webinar over andere doelgroepen | Zo ontwikkelt u een beroepsgericht keuzevak | Praktijkwijzer 'Meisjes in techniek' | CSPE wordt SE | Nieuwe website GO vmbo Online lezen  |  Afmelden
Sterk Techniek onderwijs
1 december 2020
Stage in coronatijd: handreiking beschikbaar met praktische tips
Beste heer/mevrouw,
Stage in coronatijd
Veel scholen hebben in deze tijd moeite met het vinden van stageplaatsen voor hun leerlingen. Belangrijk is te weten dat stage in het vmbo niet verplicht is. Alleen leerlingen die een leerwerktraject volgen kunnen niet slagen als ze geen stage gelopen hebben. Voor alle andere vmbo-leerlingen is stage een erg belangrijk onderdeel van hun opleiding, maar ze kunnen ook op andere manieren praktijkervaring opdoen. 
Lees meer in de handreiking
Terugblik webinar doelgroepen
Woensdag 25 november is het tweede webinar Sterk Techniekonderwijs LIVE uitgezonden. Sprekers gaven antwoord op de vraag hoe nieuwe doelgroepen (meisjes, jongeren met een migratieachtergrond) geprikkeld kunnen worden om voor een technische opleiding te kiezen.
Bekijk het webinar
Zo ontwikkelt u een beroepsgericht keuzevak
Scholen kunnen zelf het initiatief nemen om een beroepsgericht keuzevak te ontwikkelen. Dit vraagt om een goede aanpak. Maar hoe werkt de procedure?
Lees de procedure
Praktijkwijzer 'Meisjes in techniek'
Om v(mb)o-scholen inspiratie te bieden om meisjes voor technische opleidingen te laten kiezen, heeft VHTO in opdracht van Wij Techniek de praktijkwijzer ‘Wijs meiden op een toekomst in de techniek’ gemaakt. Het bevat praktische suggesties, concrete voorbeelden en handige tips. 
Bekijk de praktijkwijzer
CSPE wordt SE
De beroepsgerichte programma’s in het vmbo worden ook in 2021 afgesloten met een SE in plaats van een CSPE, maar anders dan in 2020 worden de CSPE’s nu wel beschikbaar gesteld aan scholen. De inhoud van deze CSPE’s kan gebruikt worden.
Lees meer over het SE
Webinar doorlopende leerroutes
14 december vindt het derde webinar doorlopende leerroutes plaats. Dit keer staat de praktijk centraal. In Roermond doen vmbo- en mbo-scholen ervaring op met het ontwikkelen van doorlopende leerroutes in de sector Zorg & welzijn. Maar de ervaringsdeskundigen hebben vast handige tips voor andere sectoren.
Aanmelden
Nieuwe website Go vmbo
De tijd om leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs kennis te laten maken met het voortgezet onderwijs staat weer voor de deur. Veel scholen organiseren virtuele rondleidingen, Zoom-open-dagen of straks geplande open dagen. Ook Go vmbo kan worden ingezet.
Lees meer over Go vmbo
14 / 12
 
Webinar over de doorlopende leerroute
Inspirerende voorbeelden
Regionale vakmensen zijn rolmodellen in Bliq-video's
De video’s van BLIQ moeten leerlingen van 10 tot 14 jaar enthousiasmeren voor
techniek. Met hulp van bedrijven en leerlingen uit drie STO-regio’s zijn er nu dertig video’s gemaakt. Het draait om het positief beïnvloeden van de beeldvorming rondom techniek.
Lees het artikel
Project STO-NOF: nieuwe techniekdocent vanuit het bedrijfsleven
Ruim een jaar is Bard Jan de Jong nu actief in het onderwijs. Hij maakte de overstap van de bouwsector naar docentschap bij VAKschool Dockinga College. Het bevalt hem uitstekend en de vele nieuwe uitdagingen gaat hij graag aan.
Lees het artikel
FAQ
Een vraag over Sterk Techniekonderwijs? Kijk tussen de veelgestelde vragen. Grote kans dat het antwoord op uw vraag erbij staat.  
Veelgestelde vragen
Contact
Heeft u een vraag over Sterk Techniekonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterktechniekonderwijs.nl.
Twitter   LinkedIn   Youtube