Extra aandacht voor sociaal emotionele ontwikkeling | Nieuwe beroepsgerichte keuzevakken | Het basisschoollokaal in regio Waterland | De Bouwacademie in regio Gouwe en Rijstreek Online lezen  |  Afmelden
Sterk Techniek onderwijs
3 november 2020
Coronatijd: deel uw ervaringen
Beste heer/mevrouw,
Extra aandacht voor sociaal emotionele ontwikkeling? 
Het in coronatijd doorgaan van onderwijs heeft ook consequenties voor de sociaal emotionele ontwikkeling van leerlingen. Veel vmbo-scholen besteden extra aandacht aan deze sociaal emotionele ontwikkeling. Doet u dat ook? Dan komen we graag met u in contact om een artikel over dit onderwerp te maken. Dat artikel wordt door een journalist geschreven. Wij ontvangen graag uw contactgegevens en een korte omschrijving van uw activiteiten. 
Deel uw ervaringen!
Techniekhubs
In de techniekhub van het Teylingen College KTS in Voorhout vond 28 oktober het webinar Sterk Techniekonderwijs LIVE plaats. Ton de Groot en Michèl van der Feen gaven uitleg van de wijze waarop zij in hun STO regio een techniekhub hebben opgezet en op welke manier daar gebruik van wordt gemaakt.
Bekijk het webinar en de PowerPoints
Doe mee met de poll van november!
Hebben docenten die les gaan geven in een techniekhub behoefte aan bijscholing?
Geef uw mening!
Intervisie voor programmanagers
Wilt u met collega programmaleiders ervaringen en oplossingsrichtingen uitwisselen over de regionale aanpak STO? Dat kan door middel van collegiale intervisie. Het ondersteuningsteam STO helpt u met de opstart van uw intervisiegroep. We hebben reeds een aantal aanmeldingen ontvangen.
Lees meer over collegiale intervisie
Laatste nieuws uit de regio's
Ook benieuwd welke activiteiten er opgepakt worden in één van de 77 STO-regio's?
Iedere regio heeft een eigen nieuwspagina en er is ook een overzicht met actuele nieuwsitems uit álle regio's. Laat u inspireren én deel uw kennis met andere regio's.
Bekijk overzicht met regionaal nieuws
Nieuwe beroepsgerichte keuzevakken
De afgelopen tijd zijn er een aantal nieuwe beroepsgerichte keuzevakken goedgekeurd.
Deze keuzevakken kunnen door alle vmbo-scholen worden aangeboden aan alle leerlingen in een beroepsgerichte leerweg. 
Lees meer over deze keuzevakken
Webinars Sterk beroepsonderwijs
In het kader van de wet doorlopende leerroutes vmbo-mbo, vindt een serie webinars plaats. Het webinar van 26 oktober waarin de wet werd uitgelegd is terug te kijken. U kunt nog inschrijven voor het webinar op 9 november over de samenwerkingsovereenkomst die vmbo en mbo af moeten sluiten.
Meer over de webinars
25 / 11
 
Webinar over andere doelgroepen voor techniek
27 / 1
 
Webinar over doorlopende leerroutes
Inspirerende voorbeelden
Het basisschoollokaal in regio Waterland
Het Basisschoollokaal in de regio Waterland kreeg al 1790 leerlingen over de vloer. Ze maakten er een werkstuk en leerden meer over wat techniek is. Programmamanager Jeanine van Schendel vertelt hoe ze dit project hebben aangepakt.
Lees het artikel
De Bouwacademie in regio Gouwe en Rijnstreek
De Bouwacademie moet jongeren interesseren om in de bouw te gaan werken. Hier kunnen opleidingsinstituten samen werken aan het goed opleiden van jongeren. Directeur Ramon Looije legt uit hoe dit plan is ontstaan.
Lees het artikel
FAQ
Een vraag over Sterk Techniekonderwijs? Kijk tussen de veelgestelde vragen. Grote kans dat het antwoord op uw vraag erbij staat.  
Veelgestelde vragen
Contact
Heeft u een vraag over Sterk Techniekonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterktechniekonderwijs.nl.
Twitter   LinkedIn   Youtube