Een terugblik op de beoordeling van de STO-plannen | Nieuwe training 'Aan de slag met veranderstrategieën | Fawaka wil leerlingen, maar ook ouders triggeren met techniek Online lezen  |  Afmelden
Sterk Techniek onderwijs
1 september 2020
Webinar voortgangsrapportage op 23 september
Beste heer/mevrouw,
Interactief webinar over de voortgangsrapportage
In oktober 2021 moeten de STO-regio’s een voortgangsrapportage aanleveren. Tijdens een interactief webinar zal 23 september een toelichting worden gegeven bij deze voortgangsrapportage. Centraal staan de vragen: wat wordt er van de regio’s verwacht en op welke manier moet de informatie aangeleverd worden.
Meld u aan voor het webinar
Een terugblik op de beoordeling van de STO-plannen: aan motivatie geen gebrek
De beoordelingscommissie kreeg een enorme klus voor de kiezen toen alle 77 STO-plannen moesten worden gelezen en beoordeeld. Wat volgde was een proces van pitches, aanvullen, verbeteren en uiteindelijk goedkeuring. Een terugblik op hoe dit verliep.
Lees het artikel
Nieuwe training 'Aan de slag met veranderstrategieën'
Hoe reageer je adequaat op mensen die in de ‘weerstand’ zitten, die helemaal niet in beweging komen of juist te hard willen gaan? Deelnemers krijgen in deze verdiepingsmodule meer handvatten om bij het omgaan met verschillende reacties op het veranderproces binnen de STO-regio in te zetten. 
Lees meer over de verdiepingsmodule
Fawaka wil leerlingen, maar ook ouders triggeren met techniek
Fawaka Ondernemersschool diende een plan in voor de wedstrijd voor startups van het ministerie van OCW om kinderen met een migratieachtergrond in aanraking te laten komen met techniek. Ze bedachten vier verschillende programma’s om kinderen te laten zien hoe veelzijdig techniek. 
Lees het inspiratievoorbeeld
Vraag van de maand
Wij weten niet zeker of we door corona de 10% cofinanciering halen, moeten we dat al melden?
Pas aan het eind van de transitiefase van Sterk Techniekonderwijs (december 2023) wordt berekend of er 10% cofinanciering is. Een regio hoeft niet elk jaar 10% cofinanciering te hebben. Mocht er door corona een dip zitten in de cofinanciering, dan hoeft u dat niet te melden. Het is natuurlijk wel van belang de dip weer ongedaan te maken en een eventueel opgelopen achterstand in te halen in een volgende periode.
Meer veelgestelde vragen
U kunt zich aanmelden als pilotschool nieuwe leerweg
Vanaf 15 juni kunnen scholen zich aanmelden voor de pilots praktijkgerichte programma’s in de nieuwe leerweg. In de pilot praktijkgerichte programma’s nieuwe leerweg wordt met 136 scholen ervaring opgedaan met een praktijkgericht programma in de GL en TL. 
Meld u aan als pilotschool
Arbeidsmarktcijfers geactualiseerd
De facts & figures van alle arbeidsmarktregio’s zijn geactualiseerd. Per regio treft u beschrijvende informatie van de huidige arbeidsmarkt wat betreft techniek en informatie over de ontwikkeling van de arbeidsmarktvraag naar opgeleide technici. 
Lees meer over de arbeidsmarktgegevens
15 / 09
 
Online training 'Samen veranderen'
23 / 09
 
Webinar voortgangsrapportage
Bèta&TechMentality-werkboek: aan de slag met aansprekende techniekpromotie
Aan het begin van het schooljaar worden er binnen de STO-regio’s veel activiteiten gepland om jongeren te interesseren voor een technische loopbaan. Maar hoe weet u of úw geplande activiteiten wel op de drijfveren van alle jongeren aansluiten? Om hier meer inzicht in te krijgen is een model ontwikkeld.
Meer over het werkboek
FAQ
Een vraag over Sterk Techniekonderwijs? Kijk tussen de veelgestelde vragen. Grote kans dat het antwoord op uw vraag erbij staat.  
Veelgestelde vragen
Contact
Heeft u een vraag over Sterk Techniekonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterktechniekonderwijs.nl.
Twitter   LinkedIn   Youtube