Evaluatie en monitoring STO | Hebben ouders invloed op de profielkeuze van hun kinderen? | Regioportretten 2019-2020 gepubliceerd | Online training voor programmamanagers/projectleiders STO-regio's | Bijscholing vmbo ook voor STO Online lezen  |  Afmelden
Sterk Techniek onderwijs
9 juni 2020

7 regio's hebben groen licht: nog 6 te gaan

Beste heer/mevrouw,
Goedgekeurde regioplannen
Net voor Pinksteren hebben 7 regio’s een verlossend telefoontje gehad. Hun (bijgestelde) regioplan heeft groen licht gekregen, zij kunnen door met de ontwikkelingen in het kader van Sterk Techniekonderwijs. Bij één regio gaat de beoordelingscommissie binnenkort op bezoek. 
Meer over de regioplannen
Evaluatie en monitoring STO
In opdracht van NRO monitort een consortium van onderzoekers de transitie naar Sterk Techniekonderwijs. Deze monitor is gestart met een achtergrondschets en een analyse van alle regioplannen. Deze documenten zijn openbaar en te vinden op de site van NRO.
Meer over de monitor
Hebben ouders invloed op de profielkeuze van hun kinderen?
Deze vraag stond centraal in een onderzoek dat SEOR (Erasmus School of Economics) uitgevoerd heeft in opdracht van Sterk Techniekonderwijs. Natuurlijk is de vervolgvraag: als dat zo is, hoe kunnen ouders dan zo geïnformeerd worden dat hun kind vaker kiest voor techniek?
Meer over het onderzoek
Regioportretten 2019-2020 gepubliceerd
De regioportretten van Sterk Techniekonderwijs bieden u inzicht in de leerlingenaantallen uitgedrukt in profielen van uw STO-regio. Daarnaast vindt u leerlingenprognoses en arbeidsmarktgegevens in de portretten. De jaarlijkse update is gereed.
Bekijk de regioportretten 2019-2020
Online training 'Samen veranderen' voor programmamanagers/projectleiders STO-regio's
Toen de coronacrisis uitbrak hebben we de training voor programmamanagers / programmaleiders STO razendsnel omgezet naar een online training. De eerste groepen hebben de training inmiddels gevolgd en gewaardeerd met een 8.4!
Schrijf in voor de training in september
Bijscholing vmbo ook voor STO
In veel regioplannen is bijscholing van docenten opgenomen. Kijk vóór u dit gaat organiseren eerst op Bijscholing vmbo. De afgelopen weken zijn verschillende trainingen omgezet in online cursussen of een combinatie van een fysieke bijeenkomst en een online training.
Meer over Bijscholing vmbo
Bèta&TechMentality-scan
Wilt u snel een idee krijgen hoe het er binnen uw STO-regio voor staat met de communicatie richting jongeren en wat u kunt doen om de communicatie nog meer te laten aansluiten op de drijfveren van jongeren? Doe dan de nieuwe Bèta&TechMentality-scan! 
Meer over de scan
9 / 09
 
Online training 'Samen veranderen'
   
Inspiratievoorbeelden
Op de website van Sterk Techniekonderwijs kunt u inspirerende voorbeelden (video's en artikelen) van kwalitatief en hoogstaand techniekonderwijs vinden. Heeft u zelf een inspirerend voorbeeld? Meld het ons dan via deze link.
In Drenthe zorgt een provinciebreed bureau voor stageplekken en netwerk 
In Meppel gaan scholen niet langer zelf op zoek naar stageplekken, maar neemt het Stagebureau deze taak op zich. Het doel is om de gehele provincie te betrekken. Hoe is dit idee ontstaan en welke voordelen heeft een gezamenlijke aanpak?
Bekijk het inspiratievoorbeeld
Vlotte video’s op YouTube moeten techniek in positief daglicht zetten
Een YouTube-concept bedenken voor de jeugd, om hen op een interessante en entertainende manier kennis te laten maken met techniek. Dat was het idee dat Jeroen Sijtsma en Diede Bouma pitchte bij OCW. Het idee was om een soort held te creëren, dit is Handige Hugo geworden.
Bekijk het inspiratievoorbeeld
FAQ
Een vraag over Sterk techniekonderwijs? Kijk tussen de veelgestelde vragen. Grote kans dat het antwoord op uw vraag erbij staat.  
Veelgestelde vragen
Contact
Heeft u een vraag over Sterk Techniekonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterktechniekonderwijs.nl.