Welke invloed heeft corona op uw plannen? | Digitaal spreekuur technische platforms | STO-consulent is geen STO-ondersteuner | 56 regio's maken gebruik van een eigen regiopagina Online lezen  |  Afmelden
Sterk Techniek onderwijs
12 mei 2020
Corona en STO
Beste heer/mevrouw,
Welke invloed heeft corona op uw plannen?
In deze tijd van het jaar hebben veel vmbo-scholen buitenschoolse activiteiten gepland voor hun 3e jaars leerlingen. Vanwege de coronacrisis kunnen die nu niet doorgaan en dat zou gevolgen kunnen hebben voor de cofinanciering van STO. Stage, buitenschoolse activiteiten of andere vormen van cofinanciering zijn in veel plannen meegenomen.
Meer over corona en STO
Tips voor beroepsgerichte vakken als de scholen weer starten
Vanaf 2 juni start het voortgezet onderwijs weer, in aangepaste vorm op basis van de RIVM-maatregelen. SPV heeft wat tips voor u op een rijtje gezet om de beroepsgerichte programma’s ook in coronatijd door te kunnen laten gaan. 
Bekijk de tips
Digitaal spreekuur technische platforms
De technische platforms hebben de handen ineen geslagen en organiseren wekelijks een digitaal STO-spreekuur voor docenten, coördinatoren en teamleiders van vmbo-scholen. En voor bedrijven en organisaties die te maken hebben met STO.
Meer over het informatie-uurtje
STO-consulent is geen STO-ondersteuner
Ondersteuners van Sterk Techniekonderwijs hebben contact met vrijwel alle regionale samenwerkingsverbanden Sterk Techniekonderwijs. Regio’s kennen ‘hun’ ondersteuner. Die ondersteuner is vijf dagen per jaar beschikbaar voor de regio vanuit het landelijke programma Sterk Techniekonderwijs. 
Meer over STO-ondersteuners
Peiling
Hoe gebruikt u de regiopagina's op de site van Sterk Techniekonderwijs? Laat het ons weten en doe mee met de peiling. 
Naar de peiling
STO Zeeland wisselt inspiratie uit
STO-regio Zeeland gebruikt hun STO-regiopagina voor alle communicatie. Niet alleen om te communiceren met betrokkenen in de eigen regio, maar ook om andere regio’s te inspireren. Mabri Fennema (programmamanager) en Joan Hofland (communicatiemedewerker) vertellen hoe ze te werk gaan.
Lees het inspiratievoorbeeld
56 regio's maken gebruik van een eigen regiopagina
Ruim twee derde van alle regio’s gebruikt hun speciaal ingerichte regiopagina op de website Sterk Techniekonderwijs om te communiceren met de eigen regio. 
Meer over de regiopagina's
Webinars Bèta&TechMentality en 7 werelden
Wilt u verschillende typen jongeren raken als het gaat om bèta en techniek? In de maanden mei en juni organiseert Jet-Net & TechNet kosteloze online sessies over Bèta&TechMentality en de 7 werelden van techniek.
Meer over dit webinar
27 / 05
 
Webinar pilot nieuwe leerweg
Ook de veiligheidsregio zoekt technisch personeel
Ze zijn misschien een vreemde eend in de bijt, maar ook de brandweer zoekt technisch personeel. Veiligheidsregio Haaglanden is daarom aangesloten bij het regionale STO-project.
Lees het inspiratievoorbeeld
FAQ
Een vraag over Sterk Techniekonderwijs? Kijk tussen de veelgestelde vragen. Grote kans dat het antwoord op uw vraag erbij staat.  
Veelgestelde vragen
Contact
Heeft u een vraag over Sterk Techniekonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterktechniekonderwijs.nl.
Twitter   LinkedIn   Youtube