STO in coronatijd | Onderwijs op afstand: hoe doe je dat bij beroepsgerichte programma's? | Pilot nieuwe leerweg | Inspiratievoorbeelden STO Online lezen  |  Afmelden
Sterk Techniek onderwijs
7 april 2020

Voorbeeld huishoudelijk reglement beschikbaar

Beste heer/mevrouw,
Afspraken vastleggen in huishoudelijk reglement
Welke afspraken kunnen er gemaakt worden tussen partners in de regio en hoe kunnen die afspraken eruit zien? In het ‘voorbeeld huishoudelijk reglement’ staan suggesties van elementen die opgenomen kunnen worden in een huishoudelijk reglement voor een regio STO.
Meer over het huishoudelijk reglement
STO in coronatijd
Afgelopen week is er een nieuwsflits verstuurd over STO in coronatijd. Mocht u naar aanleiding van de nieuwsflits of de verdere informatie over coronatijd vragen hebben, neemt dan contact op met uw regio-ondersteuner. Het bericht uit de nieuwsflits vindt u ook op de website.
Lees meer over STO in coronatijd
Samenwerking onderwijs en bedrijfsleven in Groningen
In de regio Veendam en Midden Groningen werken vmbo’s en praktijkscholen succesvol samen met het bedrijfsleven. Niet alleen door middel van stageplaatsen, maar er zijn ook afspraken over het gebruik van de nieuwste machines op de school. 
Bekijk het inspiratievoorbeeld
Onderwijs op afstand: hoe doe je dat bij beroepsgerichte programma's?
Onderwijs moet op dit moment op een andere manier plaatsvinden dan gebruikelijk. Maar hoe geef je op afstand techniekonderwijs? Heeft u goede voorbeelden die u wilt delen met uw collega’s laat dat ons dan weten, dan vragen wij een journalist contact met u op te nemen en een inspiratievoorbeeld te maken van uw idee. Stuur een korte omschrijving van uw voorbeeld naar info@sterktechniekonderwijs.nl.
Ondersteuning vanuit Sterk Techniekonderwijs
Ondersteuners van STO hebben contact met vrijwel alle regionale samenwerkingsverbanden Sterk Techniekonderwijs. In veel regio's hebben de afgelopen tijd startgesprekken plaatsgevonden, in een aantal regio's zijn deze gesprekken gepland, maar worden ze door corona verschoven. 
Meer over de STO-ondersteuning
Pilot nieuwe leerweg
Vanaf 2021 gaan scholen, in het kader van de pilot nieuwe leerweg, met leerlingen ervaringen opdoen in het vormgeven van het praktijkgericht programma en de nieuwe leerweg. Deze pilot start (dan nog zonder leerlingen) uiterlijk 1 december 2020.
Meer over de pilot nieuwe leerweg
Brede samenwerking in Noordoost-Brabant
In Noordoost-Brabant wordt binnen Mobiliteit & Transport veel samengewerkt tussen het mbo en het vmbo. Zo biedt het Fioretti College in Veghel bijvoorbeeld een toptechniek route aan: leerlingen kunnen tijdens de laatste weken van hun (vmbo) examenjaar al lessen volgen op het mbo. 
Bekijk de video
FAQ
Een vraag over Sterk Techniekonderwijs? Kijk tussen de veelgestelde vragen. Grote kans dat het antwoord op uw vraag erbij staat.  
Veelgestelde vragen
Contact
Heeft u een vraag over Sterk Techniekonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterktechniekonderwijs.nl.