Van plan naar actie! | In elke regio een startgesprek | Regiosites krijgen steeds meer een eigen regiogezicht | Boekje over samenwerking vmbo-mbo beschikbaar Online lezen  |  Afmelden
Sterk Techniek onderwijs
14 januari 2020

71 goedgekeurde regio's van plan naar actie!

Beste heer/mevrouw,
Van plan naar actie!

De ‘kreet’ zijn we de afgelopen dagen vaak tegengekomen. Logisch want vanaf 1 januari 2020 gaan alle regio’s hun regioplannen omzetten in acties en wordt er een start gemaakt met de realisatie van de plannen.
Denk er daarbij aan dat u uiterlijk in maart moet beginnen (ook met het uitgeven van geld) anders voldoet u niet aan de eisen van de subsidieverlener.
Vanuit de landelijke ondersteuning wensen we u heel veel succes en u kunt ook nu weer op onze steun rekenen!

71 goedgekeurde regio's
Net voor de start van de kerstvakantie kregen de 33 regio’s die hun plan opnieuw moesten indienen bericht van DUS-I over het oordeel van de beoordelingscommissie. 26 regio's hebben (licht) groen licht gekregen en 7 regio’s moeten gebruik maken van de derde tranche aanvragen. 
Meer over de goedgekeurde regio's
In elke regio een startgesprek
De komende weken maken we met elke regio een afspraak voor een startgesprek. In dat gesprek brengen we samen met u de startsituatie in de regio in kaart en bespreken we welke acties de komende tijd worden uitgezet. 
Meer over de startgesprekken
Regiosites krijgen steeds meer een eigen regiogezicht
Op de website Sterk Techniekonderwijs heeft elke regio een eigen deel. Steeds meer regio’s gebruiken dit deel van de site als communicatiemiddel om de partners in de regio te informeren over hun activiteiten. 
Meer over de regiopagina's
Boekje samenwerking vmbo-mbo
In Sterk Techniekonderwijs staat onder andere de samenwerking vmbo-mbo centraal. In het boekje ‘Wat moet en wat mag? De samenwerking tussen vmbo en mbo’ is op een rijtje gezet wat de regels zijn waaraan u zich moet houden en welke ruimte u als regio heeft om afspraken te maken.
Meer over het boekje
   
Inspiratievoorbeelden
Op de website van Sterk Techniekonderwijs kunt u inspirerende voorbeelden (video's en artikelen) van kwalitatief en hoogstaand techniekonderwijs vinden. Heeft u zelf een inspirerend voorbeeld? Meld het ons dan via deze link.
Samenwerking binnen het techniekonderwijs in Hoogeveen
In Hoogeveen wordt volop ingezet op samenwerking, niet alleen met mbo’s maar ook met vo’s en het bedrijfsleven. Dat begon uit noodzaak, maar zorgt inmiddels voor veel enthousiasme om meer plannen uit te rollen.
Bekijk  het inspiratievoorbeeld
De Technology Hotspot op Teylingen College KTS
Hoe krijg je meer leerlingen enthousiast voor techniek? Bijvoorbeeld met een Technology Hotspot, waar ze zien hoe leuk nieuwe technologieën zijn, en waar ze zelf aan de slag kunnen met 3D-printers, technisch Lego en Arduino’s.  
Bekijk het inspiratievoorbeeld
FAQ
Een vraag over Sterk Techniekonderwijs? Kijk tussen de veelgestelde vragen. Grote kans dat het antwoord op uw vraag erbij staat.  
Veelgestelde vragen
Contact
Heeft u een vraag over Sterk Techniekonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterktechniekonderwijs.nl.