Vragen over de verantwoording? Kom 5 november naar de voorlichtingsbijeenkomst | Workshop Bèta&TechMentality voor STO-regio’s | Uw regio in beeld Online lezen  |  Afmelden
Sterk Techniek onderwijs
8 oktober 2019

Aan motivatie en enthousiasme geen gebrek bij kick-off Sterk Techniekonderwijs

Beste heer/mevrouw,
Terugblik kick-off Sterk Techniekonderwijs
Docenten, onderwijspersoneel en bedrijven toonden tijdens de landelijke kick-off van Sterk Techniekonderwijs hoe gemotiveerd ze zijn om aan de slag te gaan met hun plannen. De dag bracht daarnaast inspiratie om meer technologie in de klas te brengen, maar gaf ook ideeën over hoe je een samenwerking kunt verbeteren. 
Meer over de terugblik
En de winnaar is: regio Noordelijke Drechtsteden
De regio Noordelijke Drechtsteden heeft tijdens de kick-off de eigen regio én hun ambitie voor Sterk Techniekonderwijs het best in beeld gebracht en won daarmee een techniekkist. In deze kist zitten onder andere een kleine 3D-printer, een drone, LEGO Education SPIKE en een boek van Rolf Hut.
Meer over de winnaar
Vragen over de verantwoording? Kom 5 november naar de voorlichtingsbijeenkomst
Er komen veel vragen over de verantwoording van de subsidie die scholen krijgen in het kader van Sterk Techniekonderwijs. Vanuit de ondersteuning wordt samen met DUS-I en OCW gewerkt aan een handreiking voor deze verantwoording. 
Meer over de voorlichtingsbijeenkomst
1 oktober en dan ...
Vorige week (1 oktober) hebben 33 regio’s een aanvulling op of een nieuw regioplan ingediend. De beoordelingscommissie gaat daarmee aan de slag. Al deze regio’s krijgen een uitnodiging voor een pitch op 8 of 13 november. Van DUS-I krijgen de regio’s een bericht met de exacte datum en tijd. 
Meer over na 1 oktober
Uw regio in beeld
Op de website Sterk Techniekonderwijs wordt elke regio in beeld gebracht. Voor iedere regio is een regiopagina aangemaakt met informatie over de regio als: de scholen die samen de regio vormen, bedrijven waarmee wordt samengewerkt, cijfers uit de regio en speerpunten.
Meer over de regiopagina's
Kosteloze workshop Bèta&TechMentality
In de Bèta&TechMentality-workshop maken professionals uit het voortgezet en beroepsonderwijs en uit het technisch bedrijfsleven in twee uur tijd kennis met het Bèta&TechMentality-model en de praktische toepassing ervan. De workshop geeft een beter inzicht in wat jongeren drijft en motiveert. 
Aanvragen workshop
5 / 11
 
Voorlichtingsbijeenkomst over de verantwoording van de subsidie
   
Inspiratievoorbeelden
Op de website van Sterk Techniekonderwijs kunt u inspirerende voorbeelden (video's en artikelen) van kwalitatief en hoogstaand techniekonderwijs vinden. Heeft u zelf een inspirerend voorbeeld? Meld het ons dan via deze link.
Dominofrees, een nieuw elektrisch handgereedschap
Een wedstrijd die draaide om een nieuw stuk gereedschap leerde BWI-docenten en -leerlingen over het maken van verbindingen. Het resulteerde in veertien werkstukken én een winnaar. Het draaide allemaal om de Dominofrees, een nieuw elektrisch handgereedschap waarmee verbindingen gemaakt kunnen worden. 
Bekijk het inspiratievoorbeeld
Samenwerken met bedrijven en organisaties: Hoe pak je dat aan?
Bij het vak Technologie en Toepassing (T&T) voeren GL en TL-leerlingen opdrachten uit van echte opdrachtgevers. Dat klinkt prachtig, maar waar haal
je die opdrachten vandaan? Hoe leg je contacten met bedrijven en organisaties? En zitten die er eigenlijk wel op te wachten, om leerlingen over de vloer te hebben?
Bekijk het inspiratievoorbeeld

Volg ons op Twitter via @sterktechniek voor de laatste nieuwtjes rondom Sterk Techniekonderwijs. 

        

FAQ
Een vraag over Sterk Techniekonderwijs? Kijk tussen de veelgestelde vragen. Grote kans dat het antwoord op uw vraag erbij staat.  
Veelgestelde vragen
Contact
Heeft u een vraag over Sterk Techniekonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterktechniekonderwijs.nl.