Stand van zaken regioplannen | Vso-leerlingen in de plannen | Mogen we al aan de slag? | Bèta&TechMentality onderzoek | Fijne zomervakantie! Online lezen  |  Afmelden
Sterk Techniek onderwijs
25 juni 2019

Kick-off 3 oktober: Van plan naar actie!

Beste heer/mevrouw,
Inspirerend programma
Op 3 oktober 2019 vindt de feestelijke kick-off van Sterk Techniekonderwijs plaats. In Media Plaza in Utrecht wordt, in aanwezigheid van Minister Slob, een inspirerend programma geboden aan alle mensen die in de regio betrokken zijn bij Sterk Techniekonderwijs: docenten, leidinggevenden, bestuurders en het bedrijfsleven. U kunt zich aanmelden via de contactpersoon van uw Sterk Techniekonderwijs-regio: de contactpersoon van de regio ontvangt een uitnodiging voor de kick-off. Het programma start op 3 oktober om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Aan het eind van de dag is er een mooie prijs voor de stimulering van techniek in de regio te winnen.
Stand van zaken regioplannen
Het advies van de beoordelingscommissie ligt nu bij de minister. Hij neemt uiteindelijk een beslissing over de plannen. Op 1 juli krijgen alle regio’s bericht of hun plan goedgekeurd is of nog niet. De contactpersoon van de regio wordt hierover gebeld, daarna volgt een schriftelijke beschikking. 
Meer over groen of rood licht
Projecten waar u trots op bent!

Heeft u een inspirerend voorbeeld van kwalitatief en hoogstaand technisch onderwijs voor en door de regio? Wij verzamelen deze voorbeelden en plaatsen ze als artikel of video op de website. Laat het ons weten en vul het formulier zo volledig mogelijk in.

Vso-leerlingen in de plannen 
Er is geconstateerd dat in een aantal plannen vso-leerlingen, die een technisch vmbo-profiel volgen, niet zijn meegenomen in de plannen. Regio’s voor wie dit geldt, krijgen de kans de vso-leerlingen alsnog in de plannen op te nemen en door middel van een addendum een aanvullend plan in te dienen bij de beoordelingscommissie.
Meer over vso-leerlingen in de plannen
Mogen we al aan de slag?
Regelmatig wordt de vraag gesteld of de subsidie die op 1 januari 2020 wordt ontvangen alvast uitgegeven kan worden, zodat gestart kan worden met de uitvoering van de plannen. Dit kan niet: subsidie mag niet uitgegeven worden als die nog niet ontvangen is. 
Meer over aan de slag gaan
Bèta&TechMentality onderzoek laat zien dat ieder talent zich kan ontwikkelen in techniek
Jongeren zien vaker een toekomst voor zichzelf weggelegd in de techniek. De interesse in een exact of technisch beroep is gestegen; van 36% in 2011 naar 52% in 2019. Waar in 2011 slechts 15% van de meisjes aangaf een exact of technisch beroep te ambiëren, steeg dit percentage in 2019 naar 38%. 
Meer over dit onderzoek
Fijne zomervakantie!
In het schooljaar dat bijna achter ons ligt, is er door 78 regio’s in Nederland heel hard gewerkt aan plannen om techniek in de regio te behouden en te stimuleren. Tijd voor een pauze om daarna met volle kracht uitvoering te gaan geven aan de plannen. We wensen u een heel fijne en rustige vakantie.
  
3 / 10
 
Kick-off Sterk Techniekonderwijs
   
Inspiratievoorbeelden
Op de website van Sterk Techniekonderwijs kunt u inspirerende voorbeelden (video's en artikelen) van kwalitatief en hoogstaand techniekonderwijs vinden. Heeft u zelf een inspirerend voorbeeld? Meld het ons dan via deze link.
Vmbo school Terra in Wolvega enthousiasmeert studenten voor techniek
Studenten van vmbo-groen school Terra in Wolvega worden al vroegtijdig bekend met de veelzijdigheid van het vak techniek. Met hulp van twee grote bedrijven uit de regio maken leerlingen hier al vroeg kennis mee.
Bekijk het inspiratievoorbeeld
Regio Noord-Holland werkt samen voor Sterk Techniekonderwijs
Het Regio College Zaandam, twee vmbo-scholen en het bedrijfsleven hebben de krachten gebundeld in het samenwerkingsverband Sterk Techniekonderwijs onder andere door te investeren in goede machines en lesmaterialen.
Bekijk het inspiratievoorbeeld

Volg ons op Twitter via @sterktechniek voor de laatste nieuwtjes rondom Sterk Techniekonderwijs. 

        

FAQ
Een vraag over Sterk Techniekonderwijs? Kijk tussen de veelgestelde vragen. Grote kans dat het antwoord op uw vraag erbij staat.  
Veelgestelde vragen
Contact
Heeft u een vraag over Sterk Techniekonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterktechniekonderwijs.nl.