Inschrijven werkconferentie Sterk beroepsonderwijs | Living Lab Palenstein Aardgasvrij: Leren mag léuk zijn! | Derde tranche pilotscholen Technologie & toepassing gestart! Online lezen  |  Afmelden
Sterk beroeps onderwijs
13 juni 2019
23 september: Reprise werkconferentie Sterk beroepsonderwijs. Schrijf nu in!

Beste heer/mevrouw,
 

Reprise werkconferentie Sterk beroepsonderwijs
Omdat de conferentie in juni heel snel vol was, wordt er op 23 september 2019 een nieuwe werkconferentie Sterk beroepsonderwijs georganiseerd. Centraal staan ook dan vragen als: Hoe kunnen vmbo en mbo er samen voor zorgen dat jongeren in alle regio’s beroepsopleidingen kunnen volgen die doorlopen van vmbo naar mbo en aansluiten op de arbeidsmarkt in de regio? Hoe krijgt de praktijkgerichte component in de nieuwe leerweg vorm? 
Schrijf in voor de conferentie
Living Lab Palenstein Aardgasvrij: Leren mag léuk zijn!
In de Zoetermeerse wijk Palenstein werd de voormalige Tango-garage omgebouwd tot een Living Lab waar leerlingen en studenten van vmbo tot hbo meekijken (en werken!) met bedrijven die de wijk de komende jaren aardgasvrij maken.
Lees meer over het Living Lab
Derde tranche pilotscholen Technologie & toepassing gestart!
In september 2019 starten twaalf scholen in de pilot Technologie & toepassing (T&T). Op maandag 3 juni jl. was de startbijeenkomst van deze 3e tranche pilotgroep. Wat betekent het om dit schoolexamenvak aan te bieden en welke ondersteuning kunnen scholen verwachten?
Lees het verslag
Bèta&TechMentality-model vernieuwd
Platform Talent voor Technologie komt met een nieuw Bèta&TechMentality-model, een actuele kijk op jongeren en hoe zij betrokken zijn of kunnen worden bij bèta en techniek. Het model maakt een indeling van de doelgroep jongeren van 9 t/m 17 jaar. 
Meer over het model
Kwaliteitsagenda’s: alle mbo-scholen klaar voor volgende stap
Alle mbo-scholen werken de komende jaren verder aan het verbeteren van het middelbaar beroepsonderwijs. In kwaliteitsagenda’s hebben zij samen met scholen en bedrijven in de regio hun ambities voor de komende jaren vastgelegd. 
Meer over de kwaliteitsagenda's
23 / 9
 
Werkconferentie Sterk beroepsonderwijs
Inspirerende voorbeelden uit de praktijk
Samenwerking voor een kloppend beeld van de ouderenzorg!
Het Petrus Canisius College en het ROC Horizon College in Alkmaar hebben de handen ineen geslagen om te kijken hoe ze leerlingen enthousiast kunnen maken voor de ouderenzorg door een beeld te scheppen dat overeenkomt met de werkelijkheid.
Bekijk de video
Sven leert snel bij Blonkstaal in Schoonhoven
Als kersverse mbo-leerling bij metaalwarenbedrijf Blonkstaal in Schoonhoven leert Sven razendsnel. De praktijk is nog altijd de beste leerschool.
Hij wil in twee jaar het mbo-basisniveau 2 halen op het Schoonhovens College.

Lees het artikel
mbo raad
 
vo raad
 
aoc raad
stichting platform vmbo
 
platform theoretische leerweg
Contact
Heeft u een vraag over Sterk beroepsonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterkberoepsonderwijs.nl.