Inschrijven werkconferentie Sterk beroepsonderwijs | Vierde rapportage monitor experimenten doorlopende leerlijnen | 12 scholen geselecteerd voor uitbreiding van de pilot Technologie & toepassing (T&T) Online lezen  |  Afmelden
Sterk beroeps onderwijs
16 mei 2019
24 juni: werkconferentie Sterk beroepsonderwijs. Schrijf nu in!

Beste heer/mevrouw,
 

Werkconferentie Sterk beroepsonderwijs
Hoe kunnen vmbo en mbo er samen voor zorgen dat jongeren in alle regio’s beroepsopleidingen kunnen volgen die aansluiten op de arbeidsmarkt in de regio? Hoe kunnen vmbo en mbo samen werken aan doorlopende leerroutes?
Hoe krijgt de praktijkgerichte component in de nieuwe leerweg vorm? Laat u informeren en inspireren over deze thema's op de werkconferentie van 24 juni.
Schrijf in voor de conferentie
Vierde rapportage monitor experimenten doorlopende leerlijnen
In opdracht van het Ministerie van OCW voert SEO Economisch Onderzoek gedurende de periode 2014-2022, een monitoronderzoek uit naar het verloop en effect van de experimenten doorlopende leerlijnen (DLL). Dit rapport betreft de vierde meting in het kader van onderzoek naar deze routes.
Meer over de rapportage
12 scholen geselecteerd voor uitbreiding van de pilot Technologie & toepassing (T&T)
De huidige pilotgroep van 24 scholen wordt per schooljaar 2019-2020 uitgebreid om te zorgen voor meer diversiteit onder deelnemende scholen. Inmiddels zijn de twaalf 3e tranche pilotscholen geselecteerd. Daarbij is gekeken naar criteria die de ontwikkeling van het vak en de pilot bevorderen.
Meer over de pilotscholen
Wat vindt u van de interactieve digitale kaart met samenwerkingsinitiatieven? 

In het kader van het programma Sterk Beroepsonderwijs is er een prototype ontwikkeld van een interactieve digitale kaart met een landelijk overzicht van regionale samenwerkingsinitiatieven in de beroepsonderwijskolom en met het bedrijfsleven. We zijn benieuwd wat u ervan vindt. Geef uw verbeteringen en/of feedback door via het contactformulier. Staat uw samenwerkingsinitiatief er nog niet op? Meld u dan aan!

Bekijk de digitale kaart
Nieuw reflectie-instrument voor versterking regionale samenwerking
De VO-raad heeft een reflectie-instrument gepubliceerd dat scholen en schoolbesturen kan helpen de samenwerking met regionale partners te versterken. Met behulp van de tool kunnen besturen en hun partners reflecteren op de samenwerking en afspraken maken over vervolgstappen.
Meer over het reflectie-instrument
24 / 6
 
Werkconferentie Sterk beroepsonderwijs
Inspirerende voorbeelden uit de praktijk
Doorlopende leerroute vmbo-mbo op Teylingen College KTS
Een doorlopende leerroute voor basis-leerlingen HBR van het Teylingen College KTS. Met ingang van volgend schooljaar start een klas van 17 leerlingen van KTS op de locatie in Voorhout met een mbo-niveau 2 opleiding.
Bekijk het inspiratievoorbeeld
Een gouden toekomst met een goede beroepsopleiding
Met een diploma van een beroepsopleiding op zak ga je een gouden toekomst tegemoet, zegt Heerts, en kun je een goede boterham verdienen. Geef vo-leerlingen en mbo-studenten wel de ruimte om te ontdekken waar hun hart ligt.
Lees het interview
mbo raad
 
vo raad
 
aoc raad
stichting platform vmbo
 
platform theoretische leerweg
Contact
Heeft u een vraag over Sterk beroepsonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterkberoepsonderwijs.nl.