Bestaande en nieuwe samenwerkingsverbanden in beeld | Veel interesse voor het vak Technologie & toepassing | Stand van zaken nieuwe leerweg Online lezen  |  Afmelden
Sterk beroeps onderwijs
18 april 2019
Staat uw samenwerkingsinitiatief vmbo, mbo bedrijfsleven al op de kaart?

Beste heer/mevrouw,
 

Bestaande en nieuwe samenwerkingen in beeld
Sterk beroepsonderwijs valt of staat met regionale samenwerking tussen scholen voor vmbo, mbo, bedrijven en instellingen. Als onderdeel van het programma sterk beroepsonderwijs voeren onderzoeksbureaus KBA Nijmegen en CINOP-ecbo in de periode 2018-2021 onderzoek uit. De monitor brengt bestaande en nieuwe samenwerkingen in beeld: hoe zijn deze vormgegeven, hoe verloopt de samenwerking en wat zijn de resultaten tot nu toe.
Lees meer over de digitale kaart
Veel interesse voor het vak Technologie & toepassing
De huidige pilotgroep wordt per schooljaar 2019-2020 uitgebreid met twaalf nieuwe scholen vanwege benodigde diversiteit in type scholen. 28 scholen hebben zich aangemeld, de aanmeldingen worden in april beoordeeld door SLO en OCW. Eind april worden de 3e tranche pilotscholen bekend gemaakt.
Lees meer over het vak T&T
Save the date: 24 juni vmbo-mbo: informeren, inspireren en ontmoeten
24 juni wordt in de Reehorst in Ede een bijeenkomst gehouden in het kader van Sterk beroepsonderwijs: samenwerking tussen vmbo, mbo en bedrijfsleven in de regio. Tijdens de bijeenkomst wordt u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en kunt u elkaar informeren, inspireren en netwerken.  
Lees meer over deze bijeenkomst
Stand van zaken nieuwe leerweg
Over de nieuwe leerweg GL/TL en de invulling van de praktische component in de nieuwe leerweg komen veel vragen binnen. Welke vakken kunnen gezien worden als praktijkcomponent? Hoe gaat de implementatie eruit zien en wanneer moet ik mijn leerwegen hebben samengevoegd?
Lees meer over de nieuwe leerweg
MBO Brigade van start
Werkzaam in het mbo en last van (onduidelijke) wetten en regels bij het maken van goed en innovatief onderwijs? De MBO Brigade gaat scholen, onderwijsteams en docenten helpen bij het vinden en maken van ruimte in de regels. 
Lees meer over de MBO Brigade
Meld uw voorbeeld
Kent u of bent u een goed voorbeeld van samenwerking tussen vmbo en mbo en/of bedrijfsleven in een doorlopende leerroute, meld dit dan aan ons. Wij willen deze voorbeelden graag op onze website plaatsen en daarmee andere inspireren. Na aanmelding nemen we contact met u op en overleggen we of er een journalist of een filmer bij u op bezoek komt om uw voorbeeld te beschrijven.
Aanmelden
24 / 6
 
VMBO-MBO: informeren, inspireren en ontmoeten
Inspirerende voorbeelden uit de praktijk
Amber in de techniek
Amber Bremmer zit op het Oranje Nassaucollege in Zoetermeer en heeft het
PIE-profiel gekozen. Ze vindt het erg leuk om met haar handen te werken en dat
enthousiasme is ook door anderen opgemerkt.
Bekijk het inspiratievoorbeeld
Wesley geniet van mode
Vierdejaars vmbo-leerling van CSV het Perron, Wesley Kievits (15), loopt stage bij modezaak Open32. Hij heeft gekozen voor het profiel Economie & Ondernemen en zal in totaal 100 uur stage gaan lopen bij de modezaak.
Bekijk het inspiratievoorbeeld
mbo raad
 
vo raad
 
aoc raad
stichting platform vmbo
 
platform theoretische leerweg
Contact
Heeft u een vraag over Sterk Beroepsonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterkberoepsonderwijs.nl.