Save the date: 3 oktober feestelijke kick-off | Aanvullende bekostiging vmbo-techniek ook voo vso-scholen. Online lezen  |  Afmelden
Sterk Techniek onderwijs
2 april 2019

De beoordelingscommissie gaat aan het werk

Beste heer/mevrouw,
78 regioplannen ingediend 
Tussen 25 en 31 maart zijn er 78 regioplannen ingediend bij DUS-I. Er is enorm hard gewerkt in alle regio’s! Vaak is er tot laat in de avond geschaafd aan de regiovisie, het activiteitenplan en de begroting. Samenwerkingsovereenkomsten zijn getekend en vaak is dit aangegrepen om een feestelijk moment te markeren. Vmbo, mbo én bedrijfsleven hebben samen plannen gemaakt voor het technisch onderwijs voor de toekomst.
Lees de vervolgstappen
Aanvullende bekostiging vmbo-techniek ook voor vso-scholen
Tussen 1 april en 1 mei 2019 kunnen vso-scholen met leerlingen die een profiel PIE, BWI of M&T volgen in de bovenbouw vmbo (bb, kb en gl) aanvullende bekostiging aanvragen. Het kabinet stelt middelen beschikbaar voor regionaal duurzaam, dekkend en kwalitatief hoogstaand techniekonderwijs op het vmbo. 
Meer over aanvullende bekostiging vso
Save the date: 3 oktober feestelijke kick-off

Op 3 oktober vindt de feestelijke kick-off van Sterk Techniekonderwijs plaats! In aanwezigheid van minister Slob markeren we het feit dat (naar verwachting) veel plannen zijn goedgekeurd en dat de regio’s aan de slag gaan met de uitvoering van hun plan. De locatie wordt nog vastgelegd en aan het programma wordt gewerkt, maar de datum kunt u al vast in uw agenda zetten. In de komende periode wordt u nader geïnformeerd. 

Feiten en oplossingen voor een toekomstgericht lerarenteam technisch beroepsonderwijs 
Scholen hebben in steeds meer regio’s moeite om leraren te vinden voor het technisch beroepsonderwijs. Ook het aantal ingeschreven studenten aan lerarenopleidingen loopt af, waardoor het aantal niet meer genoeg is om aan de vervangingsvraag van de komende jaren te voldoen.
Bekijk de factsheet
Stuur uw foto/artikel
In veel regio’s wordt van de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomsten die nodig zijn in het kader van Sterk Techniekonderwijs een feestelijk moment gemaakt. Heeft u een foto/artikel van de ondertekening van uw plan? 
Lees meer
3 / 10
 
Kick-off Sterk Techniekonderwijs
   
Inspiratievoorbeelden
Op de website van Sterk Techniekonderwijs kunt u inspirerende voorbeelden (video's en artikelen) van kwalitatief en hoogstaand techniekonderwijs vinden. Heeft u zelf een inspirerend voorbeeld? Meld het ons dan via deze link.
Regionaal samenwerkingsverband Limburg
De regio Noord- en Midden Limburg kent sinds 2014 een sterk samenwerkingsverband: de Techniekketen. Hierin werken onderwijs, bedrijven en gemeenten aan meer instroom in techniekonderwijs, minder uitval en betere aansluiting op sectorontwikkelingen en de vraag van bedrijven. 
Bekijk het inspiratievoorbeeld
Regionaal samenwerkingsverband STONOB
Het regionale samenwerkingsverband Sterk Techniekonderwijs Noordoost Brabant (STONOB) heeft het eerste concept van het STO-plan opgestuurd voor de voorschouw. De samenwerking verloopt soepel, dankzij een aantal concrete afspraken die de scholen onderling maakten. 
Bekijk het inspiratievoorbeeld

Volg ons op Twitter via @sterktechniek voor de laatste nieuwtjes rondom Sterk Techniekonderwijs. 

        

FAQ
Een vraag over Sterk Techniekonderwijs? Kijk tussen de veelgestelde vragen. Grote kans dat het antwoord op uw vraag erbij staat.  
Veelgestelde vragen
Contact
Heeft u een vraag over Sterk Techniekonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterktechniekonderwijs.nl.