Uitbreiding pilot Technologie & toepassing | Regionale agenda’s ter versterking van het beroepsonderwijs | Wetsvoorstel Sterk beroepsonderwijs Online lezen  |  Afmelden
Sterk beroeps onderwijs
14 maart 2019
Nieuwe pilotscholen Technologie & toepassing gezocht

Beste heer/mevrouw,
 

Uitbreiding pilotgroep met twaalf nieuwe scholen
Wilt u vanaf het schooljaar 2019 - 2020 meedoen met het ontwikkelen van het nieuwe schoolexamenvak Technologie & toepassing? In dit vak kunnen leerlingen uit de gemengde en theoretische leerwegen van het vmbo ontdekken wat de werelden van technologie inhouden, ze ontwikkelen hun 21-eeuwse vaardigheden en oriënteren zich op vervolgstudie en beroep.
Lees meer over de nieuwe pilotscholen
Regionale agenda’s ter versterking van het beroepsonderwijs
Steeds meer regio’s stellen agenda’s voor beroepsonderwijs op. Daarbij zijn meerdere partijen betrokken, zoals vmbo- en mbo-scholen, het bedrijfsleven en gemeenten of provincie. Wij willen deze agenda’s graag op onze website plaatsen en daarmee andere regio’s inspireren.
Lees meer over regionale agenda's
Wetsvoorstel Sterk beroepsonderwijs
Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het wetsvoorstel Sterk beroepsonderwijs. Er is een heel aantal reacties ontvangen naar aanleiding van de internetconsultatie en de bijeenkomsten over het wetsvoorstel in Den Bosch en Amersfoort. 
Lees meer over het wetsvoorstel
Meld uw voorbeeld
Kent u of bent u een goed voorbeeld van samenwerking tussen vmbo en mbo en/of bedrijfsleven in een doorlopende leerroute, meld dit dan aan ons. Wij willen deze voorbeelden graag op onze website plaatsen en daarmee andere inspireren. Na aanmelding nemen we contact met u op en overleggen we of er een journalist of een filmer bij u op bezoek komt om uw voorbeeld te beschrijven.
Aanmelden
Pabo-gediplomeerden met certificaat voortaan bevoegd voor de klas in onderbouw vmbo basis/kader
Pabo-gediplomeerden die het certificaat “Groepsleerkracht onderbouw vmbo basis/kader” hebben behaald, staan voortaan bevoegd voor de klas in de onderbouw van het vmbo basis- en kader.
Lees meer over dit certificaat
10 / 4
 
De Staat van het Onderwijs 2019
Inspirerende voorbeelden uit de praktijk
Nieuwe opzet GL en TL op het Gomarus College in Groningen
De nieuwe examenprogramma’s waren voor Tineke Mooibroek-Riemersma de perfecte aanleiding om de hele opzet van de GL en TL op het Gomarus College in Groningen opnieuw in te delen. Meer praktijk en verdieping.
Bekijk het inspiratievoorbeeld
Johannes Fontanus College wil meer gereedschap meegeven naar MBO

Mavo-leerlingen van het Johannes Fontanus College in Barneveld krijgen - naast theorie - praktijkonderwijs aangeboden in zogeheten plusvakken. Dat gebeurt vanaf de brugklas tot en met klas vier. 

Bekijk het inspiratievoorbeeld
mbo raad
 
vo raad
 
aoc raad
stichting platform vmbo
 
platform theoretische leerweg
Contact
Heeft u een vraag over Sterk Beroepsonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterkberoepsonderwijs.nl.