Uitbreiding pilot Technologie & toepassing | In gesprek over Sterk Beroepsonderwijs vmbo-mbo | Impressie kennissessie wetsvoorstel Sterk Beroepsonderwijs Online lezen  |  Afmelden
Sterk beroeps onderwijs
14 februari 2019
Op weg naar een nieuwe leerweg: Advies over de praktijkgerichte component

Beste heer/mevrouw,
 

Op weg naar een nieuwe leerweg
Het ministerie van OCW heeft de VO-raad juni 2018 gevraagd om met Stichting Platforms vmbo (SPV), Platform-TL en het nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling (SLO) met een advies te komen over de invulling van een praktijkgerichte component in de nieuwe leerweg. Op 21 januari 2019 is het advies aangeboden aan OCW. De VO-raad, SPV, Platform-TL en SLO onderschrijven een nieuwe leerweg met een praktijkgerichte component.
Lees meer over het advies
Vooraankondiging uitbreiding pilot Technologie & toepassing
Doet uw school vanaf het schooljaar 2019 - 2020 mee met het ontwikkelen van het nieuwe schoolexamenvak Technologie & toepassing? De pilot wordt per schooljaar 2019 - 2020 uitgebreid met maximaal 12 nieuwe scholen. 
Lees meer over T&T
In gesprek over Sterk Beroepsonderwijs vmbo-mbo
Vanuit het programmateam Sterk Beroepsonderwijs gaan we graag met u in gesprek over de versterking van het beroepsonderwijs. Ook kunnen we presentaties en workshops verzorgen over de verschillende programmalijnen van Sterk Beroepsonderwijs. 
Lees meer over dit aanbod
Meld uw voorbeeld
Kent u of bent u een goed voorbeeld van samenwerking tussen vmbo en mbo en/of bedrijfsleven in een doorlopende leerroute, meld dit dan aan ons. Wij willen deze voorbeelden graag op onze website plaatsen en daarmee andere inspireren. Na aanmelding nemen we contact met u op en overleggen we of er een journalist of een filmer bij u op bezoek komt om uw voorbeeld te beschrijven.
Aanmelden
Impressie kennissessie wetsvoorstel Sterk Beroepsonderwijs
Samen met docenten, coördinatoren en bestuurders uit het vmbo en het mbo gingen beleidsmakers van het ministerie van OCW op maandagavond 11 februari in gesprek over het wetsvoorstel Sterk beroepsonderwijs. 
Lees de impressie
8 / 03
 
Voorlichtingsbijeenkomst Technologie en toepassing (T&T)
13 / 3
 
Vmbo-conferentie 2019
Inspirerende voorbeelden uit de praktijk
Vakmanschapsroute op 3 locaties Zone.college
De doorlopende leerweg van vmbo naar mbo-2 is in Enschede bij het Zone.college een succes. Inmiddels bieden ook de locaties Twello en Doetinchem de vakmanschapsroute (VMR) aan.
Bekijk het inspiratievoorbeeld
Sneller een MBO2-diploma door samenwerking Calvijn met ROC van Amsterdam
Om de overgang van het vmbo naar het mbo voor leerlingen minder groot te maken, volgen de vmbo-basis leerlingen van het Calvijn College vanaf het derde leerjaar een VMR. 
Bekijk het inspiratievoorbeeld
mbo raad
 
vo raad
 
aoc raad
stichting platform vmbo
 
platform theoretische leerweg
Contact
Heeft u een vraag over Sterk Beroepsonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterkberoepsonderwijs.nl.