Maak voor eind februari eenmalig gebruik van een voorschouw. Arbeidsmarktcijfers online. Cofinanciering bedrijfsleven: handreiking voor scholen en bedrijvenflyer. Online lezen  |  Afmelden
Sterk Techniek onderwijs
5 februari 2019

Voorbeeld aanvraagformulier beschikbaar op DUS-I.nl

Beste heer/mevrouw,
Voorbeeld aanvraagformulier beschikbaar op DUS-I.nl
Het digitale voorbeeld aanvraagformulier is beschikbaar en te vinden op de website van DUS-I. In de voorbeeldversie kan de aanvrager alle vragen bekijken en zich voorbereiden op de aanvraag. Het is mogelijk om door het aanvraagformulier te bladeren, maar er kan nog niets worden verstuurd. De aanvraagperiode is immers tussen 1 maart en 31 maart 2019.
Meer over de voorbeeldversie
Plan indienen voor voorschouw
U kunt tot eind februari 2019 eenmalig gebruikmaken van een zogenaamde voorschouw. Hierin wordt door DUS-I nagegaan of uw regiovisie, plan en samenwerkingsovereenkomst voldoen aan de beoordelingscriteria uit de regeling én of ze voldoende zijn uitgewerkt om tot het beoogde resultaat te leiden. 
Meer over de voorschouw
Cofinanciering bedrijfsleven: handreiking voor scholen en bedrijvenflyer
Er is een handreiking voor scholen gemaakt die houvast biedt om de samenwerking met het bedrijfsleven vorm te geven. En als scholen een bedrijf of instelling willen benaderen om mee te doen in de samenwerking, is de bedrijvenflyer een handig hulpmiddel.
Download de handreiking en flyer
Bijeenkomsten 

Bent u bezig met het plan voor Sterk Techniekonderwijs? Kom dan op 14, 21 of 28 februari naar één van onze bijeenkomsten. Meer informatie is te vinden op de website.

Regioportretten: arbeidsmarktcijfers ook online 
In de subsidieaanvraag worden STO-regio’s gevraagd een overzicht te bieden van het huidige aanbod van het technisch vmbo, de verwachte ontwikkeling van het leerlingenaantal en arbeidsmarktgegevens. Behalve de onderwijscijfers staan nu ook de arbeidsmarktgegevens online. 
Bekijk de regioportretten
Masterclasses en workshops op maat voor uw regio
Organiseert u binnenkort een bijeenkomst / overleg in uw regio en kunt u nog een interactieve workshop of werkvorm gebruiken die ten goede komt aan het plan? Wij geven u de gelegenheid om workshops en werkvormen op maat aan te vragen.
Meer over dit aanbod
14 / 02
 
Inhoudelijke themabijeenkomst Sterk Techniekonderwijs - omgeving Rotterdam
21 / 02
 
Inhoudelijke themabijeenkomst Sterk Techniekonderwijs - omgeving Eindhoven
28 / 02
 
Inhoudelijke themabijeenkomst Sterk Techniekonderwijs - Zwolle
   
Inspiratievoorbeelden
Op de website van Sterk Techniekonderwijs kunt u inspirerende voorbeelden (video's en artikelen) van kwalitatief en hoogstaand techniekonderwijs vinden. Heeft u zelf een inspirerend voorbeeld? Meld het ons dan via deze link.
Architectuur kan techniekonderwijs status en trots (terug)geven
Bureau Mevrouw Meijer uit Amsterdam ziet de Nieuwe Ambachtsschool als (deel)oplossing om meer leerlingen te laten kiezen voor techniekonderwijs. 
Bekijk het inspiratievoorbeeld
“Vmbo’ers: de special editions van de maatschappij”
Blog van Sander de Rouwe, gedeputeerde provincie Friesland. “Het mooie van de vmbo’er vind ik dat zien en doen heel dicht bij elkaar liggen, met de nadruk op doen."
Bekijk het inspiratievoorbeeld

Volg ons op Twitter via @sterktechniek voor de laatste nieuwtjes rondom Sterk Techniekonderwijs. 

        

FAQ
Een vraag over Sterk Techniekonderwijs? Kijk tussen de veelgestelde vragen. Grote kans dat het antwoord op uw vraag erbij staat.  
Veelgestelde vragen
Contact
Heeft u een vraag over Sterk Techniekonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterktechniekonderwijs.nl.