Advies GL/TL | Geld voor regionale aanpak lerarentekort | Stroomdiagrammen vmbo-mbo verbeterd Online lezen  |  Afmelden
Sterk beroeps onderwijs
17 januari 2019
Regelruimte voor doorlopende leerroutes vmbo-mbo

Beste heer/mevrouw,
 

Regelruimte voor doorlopende leerroutes vmbo-mbo
Om een soepele overgang van het vmbo naar het mbo te creëren, kunnen scholen vanaf volgend jaar doorlopende leerroutes vmbo-mbo aanbieden. Door de aansluiting van vmbo naar mbo te verbeteren, wil het ministerie van OCW het succes van jongeren in het beroepsonderwijs vergroten. Ministers van Engelshoven en Slob komen met een wetsvoorstel dat regelt dat een vmbo-school samen met een mbo-instelling doorlopende leerroutes kunnen vormgeven. De internetconsultatie van het wetsvoorstel is vandaag gestart.  
Lees meer
Advies GL/TL
Ruim 350 mensen hebben eind 2018 hun mening gegeven over de nieuwe leerweg GL/TL en met name de praktijkgerichte component in deze leerweg. Er is grote instemming met de voorgenomen samenvoeging van de GL en de TL, tot één leerweg die voorbereidt op een opleiding op het mbo of de havo. 
Lees meer
Geld voor regionale aanpak lerarentekort
Ruim 250 betrokken schoolleiders, bestuurders, opleiders en gemeenteambtenaren zijn dinsdag 11 december aan de slag gegaan met de regionale aanpak lerarentekort. Per januari 2019 is hier extra geld voor beschikbaar.
Lees meer over deze regionale aanpak
Meld uw voorbeeld
Kent u of bent u een goed voorbeeld van samenwerking tussen vmbo en mbo en/of bedrijfsleven in een doorlopende leerroute, meld dit dan aan ons. Wij willen deze voorbeelden graag op onze website plaatsen en daarmee andere inspireren. Na aanmelding nemen we contact met u op en overleggen we of er een journalist of een filmer bij u op bezoek komt om uw voorbeeld te beschrijven.
Aanmelden
Stroomdiagrammen vmbo-mbo verbeterd: nieuwe versie beschikbaar
De stroomdiagrammen zijn op twee punten verbeterd. De diagrammen zijn aangevuld met het profiel van de vmbo-verlaters. Daardoor kan er bijvoorbeeld per profiel bekeken worden in welke mate leerlingen verwant doorstromen. Ook zijn bij de namen van de scholen de adressen van de vestigingen toegevoegd.
Bekijk de nieuwe versie
13 / 3
 
Vmbo-conferentie 2019
Inspirerende voorbeelden uit de praktijk
Samenwerking Het Element en MBO-instellingen
Convenanten met werkafspraken vormen een basis waarmee de samenwerkingspartners zich betrouwbaar tonen in het nakomen van afspraken en leveren van kwaliteit.
Bekijk het inspiratievoorbeeld
CSG Jan Arentsz biedt TL-leerlingen onderwijs op maat
Een betere aansluiting vanuit het vmbo op mbo en havo. Binnen het onderwijsveld wordt er al jaren voor gepleit. CSG Jan Arentsz in Alkmaar heeft er serieus werk van gemaakt.

Bekijk het inspiratievoorbeeld
mbo raad
 
vo raad
 
aoc raad
stichting platform vmbo
 
platform theoretische leerweg
Contact
Heeft u een vraag over Sterk Beroepsonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterkberoepsonderwijs.nl.