Bij het regioplan moet een samenwerkingsovereenkomst worden toegevoegd. De beoordelingscommissie Sterk Techniekonderwijs is bekend en de subsidiebedragen zijn vastgesteld. Online lezen  |  Afmelden
Sterk Techniek onderwijs
8 januari 2019

Regioportretten met onderwijscijfers beschikbaar

Beste heer/mevrouw,
Regioportretten met onderwijscijfers beschikbaar
De STO-regio’s worden gevraagd een overzicht te bieden van het huidige aanbod van het technisch vmbo en de verwachte ontwikkeling van het leerlingenaantal. Om u hierin zoveel mogelijk te ondersteunen zijn er regioportretten gemaakt in een landkaart met daarin regiospecifieke gegevens. Deze gegevens dient u te gebruiken voor uw subsidieaanvraag.
Bekijk de regioportretten
Samenwerkingsovereenkomst toevoegen in regioplan
Bij het regioplan dat tussen 1 en 31 maart 2019 wordt ingediend moet een samenwerkingsovereenkomst gevoegd worden. We adviseren u op tijd met het opstellen en tekenen van deze samenwerkingsovereenkomst te beginnen.
Lees meer over de samenwerkingsovereenkomst
De beoordelingscommissie Sterk Techniekonderwijs is bekend
De beoordelingscommissie is officieel geïnstalleerd. De commissie staat onder leiding van Michael van Stralen. Zij bestaat uit 6 vertegenwoordigers uit het onderwijs, 4 vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, 2 wetenschappers en 2 mensen uit de overheid.
Lees meer over de leden
Subsidiebedragen vastgesteld
De subsidiebedragen voor het tweede jaar van de aanvullende bekostiging techniek en voor de regioplannen zijn bekend. In 2019 krijgt u voor elke leerling in leerjaar 3 en 4 van de profielen BWI, PIE en M&T € 2650,-. (GL € 1325,- per leerling). 
Lees meer over de subsidiebedragen
Bijeenkomsten begin 2019
In januari en februari organiseert Sterk Techniekonderwijs opnieuw een aantal bijeenkomsten. Houd de website www.sterktechniekonderwijs.nl in de gaten voor de inhoud en de data van de bijeenkomsten.
Samenwerking in de regio
Benieuwd naar welke samenwerkingsverbanden er al zijn in uw regio op het gebied van technisch (beroeps)onderwijs? Bekijk de kaart en zie direct welke netwerken, bedrijfstakscholen, Fieldlabs en Fablabs er al bestaan. 
Bekijk de kaart
   
Inspiratievoorbeelden
Op de website van Sterk Techniekonderwijs kunt u inspirerende voorbeelden (video's en artikelen) van kwalitatief en hoogstaand techniekonderwijs vinden. Heeft u zelf een inspirerend voorbeeld? Meld het ons dan via deze link.
Weert omarmt BWI-leerlingen Kwadrant
Leerlingen BWI van vmbo-school Het Kwadrant in Weert gebruiken hun talenten ten bate van diverse maatschappelijke projecten in Weert en omgeving. Een mooie vorm van buitenschools leren. 
Bekijk het inspiratievoorbeeld
ICT-vaardigheid van leerlingen in het basisonderwijs en vmbo
Een project bij het Nordwin College in Buitenpost waarin leerlingen en leerkrachten kennismaken met beroepen en toepassingen rond ICT en deze activiteiten borgen.
Bekijk het inspiratievoorbeeld

Volg ons op Twitter via @sterktechniek voor de laatste nieuwtjes rondom Sterk Techniekonderwijs. 

        

FAQ
Een vraag over Sterk Techniekonderwijs? Kijk tussen de veelgestelde vragen. Grote kans dat het antwoord op uw vraag erbij staat.  
Veelgestelde vragen
Contact
Heeft u een vraag over Sterk Techniekonderwijs?
Stuurt u dan een e-mail naar info@sterktechniekonderwijs.nl.